Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Rihanna o tweet'i neden sildi?

Rihanna, '#FreePalestine' (Filistin'e özgürlük) tweet'ini yazınca başta Müslümanlar olmak üzere Filistin'in özgürlük mücadelesine destek veren milyonlarca insan çok sevindi. Sonuçta Rihanna, Twitter'da 36 milyon 500 bin takipçisi olan global bir yıldız, etki gücü çok yüksek.
Ancak Rihanna o tweet'i yazdıktan sekiz dakika sonra silmek zorunda kaldı. "O tweet'i attığımın farkında bile değildim" dedi. Ve 'İsrail-Filistin çatışmasının bitmesi ve barış için dua edelim. Böyle bir umut var mı?' diye bir tweet attı. Ünlü şarkıcının menajeri 'Rihanna ne İsrail, ne de Filistin'in tarafında... Taraf tutmuyor, o sadece masum insanların ölmesini istemiyor' benzeri açıklamalar yaptı.
Elbette bu dilekler de güzel...
Aslında benim gibi birçok insan Rihanna'nın Filistin'in yanında olduğuna inanıyor. O, 'U' dönüşü yapmak zorunda kaldı çünkü ABD'de şov dünyasında Yahudi lobisi en büyük güç. Yahudiler'i eleştirenlerin nasıl defterden silindiğini hepimiz biliyoruz . Bkz: Mel Gibson, Lars von Trier...
Tabii bu 'U' dönüşte, Müslümanlar'ın ve Ortadoğu'nun ABD'deki imajı da önemli. 11 Eylül'ü unutamadılar. Sözde İslam'ı savunan terör örgütlerinin Youtube'a yükledikleri infaz görüntüleri dünyada İslamiyet'in imajına büyük zarar veriyor.
Ne yazık ki, ortalama Amerikalı'nın gözünde Müslümanlar tekbir getirip kafa kesen teröristler. Rihanna, '#FreePalestine' yazdığında da hayranları 'O kafa kesenleri mi savunuyorsun?' diye tweet attılar.
Filistin biraz da bu kötü imaj yüzünden, haklı olduğu davada yalnız kalıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA