Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuğa en güzel miras

Geçtiğimiz Şubat ayında hayatını kaybeden Oscar ödüllü aktör Philip Seymour Hoffman'ın vasiyeti açıklandı. Hoffman vasiyetine şöyle yazmış: 'Mirasımı, çocuklarım hazır parayla hayat mücadelesini bırakıp şımartılmasın diye eşime bırakıyorum.'
Hoffman'ın, hayat arkadaşı Mimi O'Donnel'dan üç çocuğu vardı. Mimi 35 milyon dolarlık mirasın bir kısmını çocuklarının sadece eğitimi için kullanacak ama onlara para aktaramayacak.
Şaşırtıcı bir karar! Bu kararı verenin, Hollywood'un çocuklarına en düşkün babalarından Hoffman olması insanı daha da şaşırtıyor.

GARİP AMA DOĞRU
Miras yüzünden kavgaya tutuşan ailelerin haberlerini her gün gazetelerde okuyorsuz. Hikaye genelde şöyle gelişiyor: Zengin baba, hayatı boyunca çocukları için çalışıyor ama çocukları daha o ölmeden miras istiyor ya da birbirleriyle miras kavgasına tutuşuyorlar. Annesine ve babasına dava açanlar bile var. Bu kavgaya gelinler de karıştı mı, olay daha da büyüyor. Bu yüzden kardeş katili olan insanlar bile var.
Elbette gariban babasından kalan bir ev sayesinde kira ödemekten kurtulan çocuk eleştiri konumuz değil. Ama az ya da çok miras, mutlaka çocuklar arasında en azından kırgınlık yaratıyor. Küçük bir tarlayı paylaşamayıp kan davasına sürüklenen aileler de var.
Elbette şımartılmayan, iyi eğitim alan zengin çocukları da var ama genelde baba parası, çocukların ayarını bozuyor. Bu yüzden tembel, şımarık oluyorlar ve çok iyi kolejlere gitseler de eğitimlerini tamamlayamıyorlar. Özellikle sonradan görme ünlülerin çocuklarına bakın, çoğu bir baltaya sap olamıyorlar.
Özetle Hoffman, çoğumuz için garip gelse de doğru olanı yaptı. Çocuklarının sadece eğitimlerine destek olup onlara karakterli birer insan olmanın yolunu açtı. Hoffman; kaliteli eğitim ve sağlam bir karakterle çocuklarının iyi yerlere geleceğinden emindi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA