Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir Türk geleneği: Boğulmak

Boğulmak, en acı veren ölüm şekillerinden biri. Denizde boğulan insanların akciğerleri suyla dolup patlarmış. Asıl trajik olan ise; aynı aileden birkaç insanın aynı anda boğulması. Hep şu tarz haberler okursunuz: 'Kızını kurtarmak için denize giren baba öldü, babayı kurtarmak için giren dayı da öldü.'
Ne kadar iyi yüzme bilseniz de boğulma tehlikesi yaşayan birini kurtarmak çok zor. Boğulan kişi, o panik anında size sarıldı mı birlikte ölmeniz kaçınılmaz oluyor.
Yurt genelinde son iki günde 19 kişi boğularak öldü. Elbette bu rakam artacak; ne de olsa boğularak ölmek de bir Türk geleneği! Her yıl bini aşkın insan boğularak ölüyor ülkemde.
Ülkemin üç tarafı denizlerle çevrili ama yüzme bilenlerin oranı çok az. Yüzme eğitimi, ilkokullarda zorunlu ders olmalı.
Evet, havuzu olan okul az ama yüzme tesisleri de hızla artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, özel sektörden ve Spor Bakanlığı'ndan destek alarak yüzme kursları açmalı. Çocuklara yüzmeyi, deniz kültürünü öğretmek bu kadar zor olmasa gerek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA