Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gülse Birsel aradı

"Mazlume K., kendisini 12 yıl sigortasız çalıştırdığı iddiasıyla iki yıl önce Gülse Birsel'e açtığı davayı kazandı. Birsel, Mazlume K.'yı yanında çalıştırdığı süre boyunca ödemediği tüm primleri SGK'ya yatıracak..."
"Yalan Dünya' dizisinde 'Çiğdem' karakterini canlandıran Hümeyra, yeni sezonda kadrodan çıkartıldı. Hümeyra, geçtiğimiz Mart ayında dizinin senaristi Gülse Birsel için "100 sayfalık senaryo gece 23.00'de geliyor, sabah 10.00'a set koyuyorlar. Anlaman lazım. Zaten cümleler düşük. Gülse gün geçtikçe şımarmaya başladı" diye eleştirmişti.
Bu iki haber üzerine ben de muhalif kişiliğiyle tanınan, hak ve adalet üzerine zekice yazılar kaleme alan Birsel'i eleştiren bir yazı kaleme almıştım.
Aslında o yazı; Birsel'in özelinde
'Toplum olarak ne kadar dürüstüz?' ve 'Eleştirmede üstümüze yok ama kendi kapımızın önünü süpürmüyoruz' benzeri toplumsal sorgulamalar içeriyordu.

HÜMEYRA'NIN HASTALIĞI

Dün Birsel aradı. "Yazınızda maddi hatalar var; yazmanız için değil, bilmeniz için sizi aradım" dedi. Mazlume K.'nın ödenmemiş sigorta primleri 12 değil 5 yıllıkmış. Birsel, Mazlume Hanım işten ayrılırken bu parayı ödemiş. Birsel "Keşke bu parayı devlete ödeseydik, ödememiş durumuna düşürüldük. Ben çalışanımın hakkını yiyecek biri değilim. Bunları anlatmak istemezdim, anlatırken bile kendimi kötü hissediyorum. Biz Mazlume'ye çok yardımda bulunduk, çocuğunu okuttuk. Böyle bir karşılık hiç beklemiyorduk."
Birsel, Hümeyra'nın ayrılışıyla ilgili olarak da, "Hümeyra kendi isteğiyle ayrıldı, aslında tam ayrılmış da sayılmaz. Hümeyra ile çalışmayı çok istediğimi kendisine söyledim, hatta hiç olmazsa yeni sezonda ara ara dizide rol almasını, dört-beş bölüm devam etmesini çok istedim. Ayrılmayı Hümeyra istedi, çenesinde bir sağlık sorunu var. Ayrıca oğlu da ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Ayrılışında bu sorunların etkisi olduğunu düşünüyorum."
Ben de "Neden bu haberler çıkınca yalanlamadınız, medya sitelerinde bile haber oldu" diye sordum. O da gerek görmediğini, her gün böyle eksik, hatalı haberlerin çıktığını, her haber için açıklama yapmaktan bıktığını belirtti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA