Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TV8'in ilk günü

TV8'in reyting yarışına dahil olması çok konuşuluyordu. Beklenen an geldi ve kanalın ilk reyting ölçüm sonuçları açıklandı. TV8; 1 Eylül'de Tüm Kişiler'de ilk 100 program arasına sadece üç program sokabildi. Bu programlar arasında ilk 10'a giren yok. 'O Ses Çocuklar' 19'uncu, 'O Ses Çocuklar' (tekrar) 31'inci, 'Yetenek Sizsiniz Türkiye' (tekrar) ise 46'ncı oldu. AB'de ise beş program ilk 100'e girebildi. 'O Ses Çocuklar', AB'de 13'üncü oldu. Aynı programın tekrarı ise 17'nci...
AB listesine Tüm Kişiler'den farklı olarak giriş yapan tek program ise 'Oynat Bakalım' oldu. Ama o da, farklı saat dilimlerinde 59'uncu ve 77'nci olabildi.
TV8, ilk günkü reytinglerde sabah ve öğlen kuşağında yokları oynamış. Magazin programı 'Aramızda Kalsın'; hem Tüm Kişiler'de, hem de AB'de ilk 100'e bile girememiş. Kanalın yabancı dizi ve sinema filmleri de ilk 100'e girememiş. Bu sonuçlar, TV8'in genel izlenilirliği için önemli bir uyarı aslında. TV8'in sabah ya da öğlen kuşağındaki genel performansını elbette Hülya Avşar'ın 22 Eylül'de başlayacak programı belirleyecek.
Elbette, daha sağlıklı bir değerlendirme için bir ay beklemek gerekiyor. 'O Ses Türkiye' ve 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'; izleyicide bıkkınlık yaratmış mı, yeni jüri ilgiyi artıracak mı, 'Ütopya' ve 'Ninja Warrior Türkiye' gibi yeni yarışmaların performansı ne olur göreceğiz. Ancak ilk günkü tablo, "Aralık ayında ilk üç kanal arasına girerim" diyen Acun Ilıcalı için yarışın zorlu geçeceğini gösteriyor. Bugüne kadar hep büyük kanallarda programlarını yayınlayan Ilıcalı, TV8 gibi izlenme payı az olan bir kanalı ilk üçe sokmanın ne kadar zor bir iş olduğunu yakında görecek.

EN ZORLU YARIŞ
Büyük kanallar sabah ve öğlen programlarına harcadığı para ve emeğin karşılığını, tüm gündeki izleyicisini prime-time'a taşıyarak alır. Örneğin 'O Ses Çocuklar'; üç ay önce Star TV'de 6-7 reyting alıyordu, hem de yaz döneminde. Şimdi ise TV8'de, tam da büyük reyting yarışının başladığı günde 1.85 reyting aldı.
Bu örnek, bir kanaldan başka kanala kovayla izleyici taşınamayacağını gösteriyor aslında. Ilıcalı, bugüne kadar her reyting yarışını kazandı ama TV8 ile girdiği yarış en zorlusu olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA