Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Murat Kosova satranç maçı anlatsa…

'Her maçta 'hakemler taraf tutuyor' edebiyatı yapıyor', 'İlk zamanlarda parıldayan bir adamın, 'hindiyi doldurduk', 'kiviyi de, kanguruyu da yendik' seviyesine düşmesi üzücü', 'Bağırıp çağırması, o tiz sesi beni rahatsız ediyor', 'Milliyetçilikten devreleri yakmış...'
Sosyal medyada; Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Avustralya-Türkiye maçını anlatan Murat Kosova hakkında işte böyle eleştiriler yapıldı. Kosova'nın sunuculuğunu beğenenlerin sayısı ise eleştirenlerden kat kat fazlaydı.
Bu eleştirileri anlamak istiyorum ama beceremiyorum. Ben başka bir maç mı izledim acaba? Avustralyalı oyuncular, topa neredeyse tekme tokat giriyordu ve hakemler bunu görmezden geliyordu. Avustralyalı Aron Baynes'ın Emir'e arkadan göğsüyle vurması, bu sertliğin doruk noktasıydı ama hakem bu hareketi de görmedi.
Yok efendim, Murat Kosova çok milliyetçiymiş! Yahu milli maç bu; elbette milli duygularla anlatılacak. Kaldı ki Kosova'nın böyle bir derdi yok; adam maçı anlatırken yaşıyor zaten.
Hangimiz Emir üçlük atınca 'Koçumsun Emir!' demedi ki? Kosova, "Bugün devirmek zorunda olduğumuz, sadece Avustralyalılar değil" derken, hakem hatalarına lanet okumadık mı? Kosova'nın "Salondaki paspasçılar bayan ama iyi temizleyemiyorlar" esprisi de iyiydi. Bazıları feministlik yapıp bu lafa kızdı ama Kosova'nın niyeti ayrımcılık değildi. O parkeleri bir türlü düzgün silemediler; maç boyunca oyuncular kayıp durdu.
Kosova'nın anlatımıyla maç izlemek ayrı bir zevk. Kendisi satranç maçı bile anlatsa, izleyiciyi heyecanlandırır. Kosova, Murat Murathanoğlu'ndan sonra en iyi basketbol spikeridir. Futbolda da, Ercan Taner'den sonra gelir. Bilgi birikimi de çakma yorumcuları kıskandırır.
İşi bilmeyenlerin, işini iyi yapanları haksız yere eleştirmesi beni üzüyor. Bence Kosova, tarihi bir maçı tarihe geçecek derecede iyi sundu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA