Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT 1'in dizi tanıtımları

Eylül ayı, dizi ayı… Her gün yeni bir dizi ekrana geliyor, TV kanalları arasında amansız bir yarış başlıyor.
Artık bir dizinin tutmasında PR ve tanıtım faaliyetlerinin, medyada haberlerinin çıkması hayati önem arz ediyor. Çünkü kaliteli çok fazla dizi ekrana geliyor. Hatta bazen aynı gün, üç-dört yeni dizi başlıyor. Böyle olunca da izleyicinin dikkatini çekmede tanıtımın önemi artıyor.
Dizi tanıtımları; fragmanlar, tanıtım videoları, gazete ve billboard ilanları ile yapılıyor ama fark yaratmak için daha fazlasına ihtiyaç var.
Geçenlerde TRT 1'de tanıtımda fark yaratan bir programa rastladım. Adı '1'de Bugün' olan bu programda TRT 1'in dizi ve programları tanıtılıyor.
Programda TRT dizilerinin setlerinden renkli görüntüler, oyuncularla yapılan röportajlar yer alıyor. Ancak oyuncularla öyle üstünkörü değil, gerçekten ilginç röportajlar yapılmış. Mesela benim izlediğim bölümde '80'lerin' usta oyuncusu Necmi Yapıcı; 15 yaşındaki oğlu Emre, dört kedisi ve bir köpeği ile olan maceralarını anlatıyordu. Çok sıcak ve samimi bir sohbetti. '1'de Bugün' daha önce denenmiş, başarılı olmuş bir formata zengin içerik katarak fark yaratıyor. İzleyicileri dizi setlerinin günlük koşuşturmasının içine sokarak, sevdikleri karakterlerle bütünleşmelerini sağlıyor. Özetle; dizilere büyük yatırım yapan TRT 1 için '1'de Bugün'; farklı, tanıtım etkisi yüksek bir program olmuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA