Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Düğün konvoyu da büyük sorun

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Bahçelievler'de düğün konvoyunun önünü kesenlerin bahşiş için damadı öldürmesinin ardından yeni bir genelge hazırlamış.
Artık bahşiş almak için düğün konvoylarının önünü kesen ya da trafik ışıklarında araçların camını silip vatandaşlardan para isteyenlere para cezası uygulanacak.
Ayrıca araçların camlarını silerek, mendil, çiçek, hediyelik eşya satarak veya dilencilik yaparak para toplamaya çalışanlara da müsaade edilmeyecek.
Güzel bir uygulama; umarım hayata geçirilir. Ana haber bültenlerinde, şimdiden polislerin Roman çocuklarının peşinde koşma görüntülerini görür gibiyim.
Artık polislerin çok iyi depara kalkması gerekecek çünkü o çocukların hepsi birer Usain Bolt. İnşallah Roman çocuklarını kovalayan polisler, trafikte kaza geçirmez. Bu kovalamacalarda trafiğin kilitleneceğini de hesaba kattılar mı acaba?
Bu genelgeyle bahşiş terörü çözülmeye çalışılırken, düğün konvoyu terörü meşrulaştırılmıyor mu? Düğünlerde otomobillerle trafikte konvoy oluşturmak kötü ve gereksiz bir gelenek. Bu konvoylar; hem gürültü kirliliğine, hem de trafik sıkışıklığına ve kazalara neden oluyor. Aslında düğün konvoylarını yasaklayarak bahşiş terörü de kökünden çözülebilirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü bunu niye akıl etmiyor ki? Bir taşla iki kuş vurmuş olurlar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA