Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lady Gaga'dan zarar etmişler

İstanbul'a gelmeden bir hafta önce Lady Gaga'nın konseri için sadece 6 bin biletin satıldığı kulaktan kulağa dolaşıyordu.
Lady Gaga'nın İstanbul'a tantanalı inişi, hayranlarının havaalanında kopardığı fırtına; bütün gazetelerde birinci sayfadan haber olmuş, TV'de bol bol ekrana gelmişti.
Bundan daha iyi bir reklam olamazdı ama Lady Gaga'nın İTÜ Stadyumu'ndaki konserini biletli sadece 10 bin kişi izlemiş.
Konseri düzenleyen organizasyon şirketi Pozitif Live'ın, 1.5 milyon dolar zarar ettiği söyleniyor.
Bir organizasyon şirketinde Lady Gaga'nın Türkiye'deki konser seyircisi potansiyelini hesaplayamayan yöneticilerin olması ne kötü! Pozitif Live'cılar, seyirci potansiyelini hesaplayamıyorlar ama snop'lukta üstlerine yok! Düzenledikleri birçok konserde organizasyon rezaleti yaşandı ama hiç özür dilemediler, özeleştiride bile bulunmadılar, aynı hatalara devam ettiler!

İZLEYİCİYE SAYGISIZLIK
Son dönemde Pozitif Live'ın konserlerinin çoğunda mekanlar fiziki açıdan yetersizdi, tuvalet ve büfe sayısı azdı. Konser alanlarına giriş ve çıkış noktalarını bile ayarlayamadılar, büyük izdihamlar yaşandı. (Bkz: Red Hot Chilli Peppers ve bu yaz düzenlenen Metalica konserlerinde yaşanan büyük aksaklıklar) Pozitif Live'cıların, konserlere büyük paralar veren izleyicilere de saygısı yok. Getirdikleri dünya starlarının yurt dışındaki konserlerindeki görkemli sahneler bizde kurulmuyor.
Ee kötü organizasyonlar düzenlersen, izleyiciyi de küstürürsün. Son dönemde yabancı konserlere ilgi azlığının nedeni de kötü organizasyonlar.
Lady Gaga'nın izleyicisinin az olması da mazeret değil aslında. Öyle bir PR ve tanıtım kampanyası düzenlersin ki; Lady Gaga'yı insanların diline düşürürsün, 'Aa Lady Gaga geliyormuş, mutlaka gidelim' algısı yaratabilirsin. Ama Pozitif Live'cılar bunu da beceremediler.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA