Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çakır nerede?

'Sivas' filminin kayıp köpek yıldızı Çakır'ın akıbeti tam bir yılan hikayesi... Çakır'ın sahibi Erkan Çobanoğlu'nun avukatının açıklamalarını üçüncü sayfamızda okudunuz. Bir de yönetmeni Kaan Müjdeci'nin söylediklerine kulak verin. Başta Salih Güney olmak üzere, filmi yarıda bırakıp salonu terk edenler; elbette filmin sonunda köpeklere hiçbir zarar gelmediğini belirten altyazıyı da görmedi.
Bu altyazı filme göstermelik olarak mı kondu; onu da dava sonuçlandıktan sonra öğreneceğiz tabii.

KİM YALAN SÖYLÜYOR?
Ancak hayvanseverlere, Müjdeci'nin 'Sivas' filmini çekmeden önce Anadolu'daki dövüş köpeklerinin hayatını konu alan 'Babalar ve Oğulları' adlı bir belgesel çektiğini de hatırlatmak gerekir.
Müjdeci; 'Sivas' filmini çekerken sette üç veterinerin görev aldığını, çekimler sırasında köpeklere sakinleştirici ilaç verildiğini, yani o sahnelerde köpeklerin birbirine zarar vermemesi için ellerinden geleni yaptıklarını daha önce açıkladı.
Köpeklerin üzerindeki kan da, kan efekti yaratmak için kullanılan kimyasal bir maddeydi.
Peki, Çakır şimdi nerede?
Müjdeci, Milliyet'e verdiği röportajda Çakır'ın akıbetiyle ilgili de bilgi verdi. Yönetmen Müjdeci, Çakır'ı filmde oynatmak için sahibi Erkan Çobanoğlu'na verdiği 10 bin lira 'depozito bedelini' çekimler bittikten sonra geri alamamış.
Bunun üzerine Müjdeci, Çakır'ı sahibine geri vermemiş ve köydeki bir tanıdığına bırakmış. Daha sonra yöre halkından birileri, Çakır'ı çiftleştirmek için almış ama daha sonra köpek kaybolmuş.
Müjdeci; Çakır'ı üç-dört gün aradığını ve jandarmaya gittiğini iddia ediyor. Daha sonra ise Müjdeci; köpek dövüştürenlerin internet sitesinde Çakır'ın dövüş videosunu görmüş. Yine Müjdeci'nin iddiasına göre; o videoda Erkan Çobanoğlu da görünüyormuş, hatta videoda 'Hadi Çakır, hadi Çakır!' diye bağırıyormuş.
Müjdeci'nin 10 bin liralık depozito yüzünden Çakır'ı sahibine vermemesi de düşündürücü! Böyle maddiyatçı bir tavra gerek var mıydı?
Sonuçta o bir canlı...
Çobanoğlu ile Müjdeci, şimdi davalık. Müjdeci; davada, bahsettiği videonun görüntülerini de kullanacağını söylüyor. O görüntüler yeni mi, eski mi buna bilirkişi karar verecek. İki taraftan biri yalan söylüyor ama kim? Bunu da dava sonuçlandıktan sonra öğreneceğiz.
Ama ortada acı bir gerçek var; o da, Çakır'ın şu anda kayıp olması...
Çakır, belki de öldü.
Venedik Film Festivali'nde ödül almış bir filmin başrolündeki köpeğe de sahip çıkamadık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA