Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yaşlı düşmanlığı

Galatarasay'ın yeni başkanının sosyal medyada en çok yaşı tartışma konusu oldu.
'Galatasaray'ın yeni başkanı 77 yaşında tonton dede', 'Konuşmaya ve yürümeye mecali yok', 'Bir ayağı çukurda; zor nefes alıyor, final maçlarını kaldıramaz', 'Madem Galatarasay'ı bu kadar çok seviyorsun torununla maça gel. Bu stresli görevi yapması kendisi açısından zor' diye yazanlar oldu.
Hatta Ekşisözlük'te 'Şampiyonluk yarışı son haftaya kalırsa, gelecek sezonun adı 'Duygun Yarsuvat sezonu' olur…' diyen bile çıktı. Tövbe tövbe, bir insanın yaşıyla ilgili bu kadar acımasız yorumlar yapılır mı?
Yahu Duygun Bey, 50 yaşında olsa ne fark edecek? Kulübe dekatlon yarışçısı mı seçiyorsunuz? Türkiye'de ne yazık ki, yaşlı insanlara karşı acımasızca bir yaklaşım söz konusu.
'70'ine gelmiş herkes evine çekilmeli' gibi bir algı var. Kulüpleri borç batağına sürüklerken, kendi kesesini dolduran ne genç ve dinamik başkanlar gördük!
Yarsuvat, en azından Galatasaray'ı mali açıdan UEFA'dan ceza alacak sulara sürüklemez. Zaten daha ilk günden kemer sıkacağını açıkladı.

TÜRK FUTBOLU İÇİN ŞANS
Futbolumuzdaki fanatizm ve kutuplaşma hızla artarken, Yarsuvat; saygınlığı ve sevecen kişiliğiyle sadece Galatarasay için değil, Türk futbolu için de büyük şans.
Yarsuvat; duruşu ve sağduyulu açıklamalarıyla daha şimdiden rahmetli Özhan Canaydın'ı hatırlatıyor. Canaydın, Fenerbahçe'den altı gol yediğinde bile Aziz Yıldırım'ı tebrik edecek kadar centilmen bir başkandı. Ama Fenerbahçe yönetimi, Canaydın'ın uzattığı elin kıymetini bilememiş, devamını getirememişti.
Yarsuvat da 3 Temmuz süreciyle ilgili sorulara tarafsız bir hukukçu olarak yanıtlar verdi. Ünal Aysal gibi Fenerbahçe'yi kafadan şikeci ilan etmedi; bu çok önemli bir ayrıntı.
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki buzlar, Yarsuvat döneminde eriyebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA