Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cem Yılmaz'ın korsan çilesi

Dün Beşiktaş Çarşı'da dolaşırken bir korsan DVD'cinin rafında 'Pek Yakında' filmini gördüm. "Film daha yeni vizyona girdi. Bu sinema çekimi mi?" diye sordum. Korsan DVD'ci sevinçle; "Evet abi, dün düştü piyasaya. Sinema salonunda gizlice çekmişler. Görüntü güzel ama seste sorun var" dedi. "Cem Yılmaz'ın nedir sizden çektiği?" dedim. O da "Abi ne yapalım, ekmek parası... Müşteri çok sorunca çekim yapıldı" dedi.
Şu 'ekmek parası' edebiyatı da bazen hiç iyi niyetli kullanılmıyor. Korsan DVD sektörü, dünyadaki en büyük mafyalardan biri. Bir film 3-5 liraya satılıyor ama yeküne vurunca müthiş kar ediliyor. Çünkü neredeyse sıfır maliyete film satıyorlar. Aslında salonlarda gösterilen filmlere, seyircinin göremeyeceği bir şekilde kod numarası yazılıyor. O numaradan, filmin hangi salonda çekildiği ortaya çıkar ancak salon sahibini de peşinen suçlayamazsın ki. Gizlice kamerayı açıp filmi kaydeden adamı nasıl yakalayacaksın?

SEMPATİK GÖSTERMİŞTİ
Halbuki 'Pek Yakında' filminde Cem Yılmaz, başta kendi canlandırdığı 'Korsan DVD'ci Zafer' olmak üzere bazı korsancıları sevimli göstermişti.
Örneğin 'Zafer', Türk sineması zarar etmesin diye vizyona yeni girmiş yerli filmlerin korsanını çıkarmıyordu.
Korsan sektöründe, yerli filmin korsanını geç çıkarma diye bir racon gerçekten var ama ne hikmetse bu racon Cem Yılmaz'ın filmlerinde işlemiyor. Ünlü komedyenin filmleri iki hafta geçmeden korsana düşüyor.
Hatta Yılmaz'ın 'CM101MMXI Fundamentals' gösterisi, daha kurgu aşamasındayken montaj masasından çalınarak korsan tarihine geçmişti. Gösterinin korsanı, ham montaj olduğu için sinemalarda gösterilenden daha uzundu. Asıl ilginç olan ise; Cem Yılmaz, 'CM101MMXI Fundamentals'ın tanıtım videosunda bir korsan DVD'ciyi oynuyordu ve elemanlarına Cem Yılmaz'ın gösterisini kaçak videoya almanın yolunu öğretiyordu. "Alın gösteriye en önden bir bilet, açın kamerayı, çekin" falan diyordu. Korsancılar bu taktiği 'Pek Yakında' filminde hayata geçirdi ve filmi gizlice kameraya çektiler.
Bence Cem Yılmaz bundan sonraki filmlerinde ve gösterilerinde korsan esprisi yapmasın. Yılmaz, korsancıları sevimli gösteriyor ama adamların hiç şakası yok; espriden anlamıyorlar ve işlerinde gayet ciddiler. Yılmaz'ın hem gösterisinin, hem de vizyona yeni girmişken 'Pek Yakında' filminin korsanını piyasaya sürdüler bile.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA