Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Boğaz görünmüyor

Feryal Gülman'ın evinin Boğaz manzarasını engelliyor diye Metin Şentürk'ün Bebek'teki kıyıya bağlı üç direkli yatını belediyeye şikayet ettiğine dair haberler çıkmıştı.
Gülman bu haberleri yalanlarken şunu söyledi: "Metin Şentürk'ün teknesi 15 yıldır evimin önünde. Bundan rahatsızlık duymadım. Belediyeye şikayet etmedim."
Açıklamaya çok güldüm, tekne orada 15 yıldır çürümeye terk edilmiş ve başta Feryal Hanım olmak üzere kimse bundan rahatsız olmamış.
Boğaz'ın en güzel yerinde, böyle terk edilmiş bir sürü tekne var aslında. Kötü olan; Boğaz seferi yapan teknelerin kıyıları istila etmesi...
Mesela Beşiktaş'ta ne zaman sahile insem; iskelenin sol tarafından eski DGM binasına kadar olan bölümde denizi göremiyorum. O kıyı şeridinin neredeyse yüzde 80'i tekneler tarafından işgal edilmiş durumda.
Sadece Beşiktaş'ta değil, İstanbul'un birçok yerinde insanlar Boğaz'ı göremiyor. Ne hikmetse, hep halkın oturup nefes alacağı park ve kıyı şeridinde gemiler, tekneler demirli... Bir de yalıların, kamu binalarının, sarayların, okulların, tersane ve limanların kapattığı alanları hesaba katarsanız; İstanbul halkı aslında Boğaz'ı tam anlamıyla, sadece vapurla karşıya geçerken görebiliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA