Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mesaj tacizi bitiyor

Dijital platform, GSM, banka vs. büyük firmalara ya da alışveriş yaptığında bir mağazaya cep telefonunu verdin mi yandın. Bu numaralar elden ele dolaşıyor, bütün şirketler birbirleriyle paylaşıyor. Cep telefonu ve kimlik bilgilerini satan mafyalar bile var.
Sonra da sabahtan akşama kadar cep telefonuna reklam mesajları yağıyor. Bazen sabahın köründe bu mesajlarla uyanıyorsun.

50 BİN TL CEZA VERİLECEK
Devlet sonunda bu soruna el attı ve Elektronik Ticaret Kanunu'nda yeni düzenlemeler hazırlandı. 1 Mayıs 2015'te yürürlüğe girecek yasaya göre; artık faks, e-posta ve kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtaları kullanılarak izinsiz reklam yapılamayacak. İzinsiz reklam mesajı atana 50 bin TL 'ye kadar para cezası verilecek. Allah razı olsun bu yasayı çıkaranlardan; ülkece cep telefonundan mesajla taciz edilmekten kurtulacağız.
Tabii bu yasanın da takipçisi olmalıyız, izinsiz mesaj atanları anında şikayet etmeliyiz. Bitsin artık bu çile!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA