Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ne yaptın koç?

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Koçu Ergin Ataman, Galatasaray-Kızılyıldız maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "300-400 tane Sırp zıpır, meşalelerle, taşlarla bizim taraftarımıza ve Türk polisine saldırıyorlar.
Burayı Patagonya Cumhuriyeti zannettiler" demiş ve Sırp taraftarları terörist ilan etmişti.
Çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko İvkoviç'in bıçaklanarak öldürülmesi ve Ataman'ın açıklamaları üzerine Sırbistan'da bir maçta şu pankart açıldı: 'Türkler'in kanını ilk kim akıtacak?' Ataman o pankartı gördüğünde ne hissetti acaba? Ataman daha sonra İvkoviç'in öldüğünden haberi olmadığını belirtip özür diledi ama iş işten geçti.
Ataman daha üç hafta önce Dortmund deplasmanında, Galatasaraylı taraftarların yaptıklarını ne çabuk unuttu?
Ataman eleştirilerinde haklı olabilir, fanatik Sırplar'ın yaptıklarının savunulacak bir tarafı yok ama terörist ilan edilmek çok ciddi bir suçlama! Hele hele bir Sırp taraftar İstanbul'da bıçaklanıp öldürülmüşken...
İvkoviç'i kendi taraftarlarının bıçakladığı söyleniyor, henüz cinayeti işleyen bulunamadı ama Ataman bu talihsiz açıklamayla başta kendi olmak üzere Türkler'i hedef haline getirdi.
Ataman bir daha Sırbistan'a nasıl gidecek hiç düşündü mü?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA