Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe ne yapmak istiyor?

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda Fethiyespor karşısında yedek futbolcularla mücadele etmiş ve kendi sahasında mağlup olarak elenmişti. Başkan Aziz Yıldırım, kupanın statüsüyle olan inatlaşmasını bu kez daha da ileriye taşımaya hazırlanıyor galiba.
Eğer Hürriyet'in haberi doğruysa; Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarına U-21 takımı futbolcularıyla çıkacak. Hatta bu uğurda profesyonel sözleşmesi bulunmayan üç genç futbolcuyla da sözleşme imzalanacak.
Ne de olsa Fenerbahçeli futbolcular haftada bir maç oynamaya alıştı, iki maç fazla gelebilir! Fenerbahçe Avrupa'da yok, Türkiye Kupası'nda da U-21 takımıyla oynarsa; geriye sadece Süper Lig kalıyor. Ligde de son yıllarda birçok maç seyircisiz oynandı. Kombine sahibi Fenerbahçeliler'in yediği kazığı dünyada başka hiçbir taraftar yememiştir.

GENÇLİK EDEBİYATI
Genç oyunculara fırsat tanıma edebiyatını geçelim efendi... Ben Aziz Yıldırım'ın böyle bir hedefinin olduğuna inanmıyorum. Fenerbahçe ne zaman altyapıdan oyuncu yetiştirdi ya da yetiştirip sahip çıktı? Yıllar sonra bir Salih çıktı, o da oynatılmadı.
Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde her kupa maçı değerliydi, anlamlıydı. Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası bile haftalar önceden konuşulurdu. Şimdi varsa yoksa lig! Futbolu bitirdiniz yahu! O kadar parayı bu yıldız futbolculara yan gelip yatsınlar diye mi veriyorsunuz?
İngiltere'de takım sayısı fazla, lig uzun. Takımlar; Avrupa kupalarında son maçlara kadar oynamaya devam ediyorlar. Bir de üstüne iki yerel kupa organizasyonunda yer alıyorlar. Bizde ise futbolcular oynamaya oynamaya futbolu unutuyorlar!
Elbette kupa maçlarında gençlere fırsat tanınır ama neredeyse tamamı U-21 oyuncularından oluşan kadroyla sahaya çıkılmaz. Bu hem yayıncı kuruluşlara, hem sponsora, hem de taraftara yapılan ayıptır. Neymiş efendim Türkiye Kupası'nın anlam ve önemi kalmamış. Böyle yedek kadrolarla çıkıp elenirsen ya da sahaya U-21 takımını sürersen, tabii ki kupa değer kaybeder.

LİGE PUAN YAZILSIN
Şimdi Fenerbahçe U-21 kadroyla çıkarsa, ligde ve Avrupa'da yoluna devam eden Beşiktaş ve Trabzon ne yapsın?
Deniyor ki, Türkiye Kupası eleme usulüyle oynansın. Yahu daha geçen sene grup maçlarına gelinmeden ilk turlarda Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon elenmedi mi?
Türkiye Kupası'na değer kazandırmak kulüplerin elinde ama bunu başta kulüpler yapmıyorsa, kupayı sabote edercesine yedek ve genç kadrolarla maçlara çıkarlarsa yapacak bir şey kalmıyor!
Vallahi ben Futbol Federasyonu'nun yerinde olsam; Türkiye Kupası'ndaki her galibiyet için lige ekstradan bir puan yazarım. Görün bakın o zaman nasıl oynanıyor kupa maçları! Öyle şey olur mu demeyin, eğer kulüpler milyonlarca futbolseveri; spor endüstrisini, medyayı ve bir ülkeyi mutsuz edercesine kupayı ikinci plana itiyorlarsa, her model denenir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA