Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sessiz röportaj

'Transformers' ve 'Nymphomaniac' filmleriyle adından söz ettiren Shia LaBeouf, Hollywood'un en arıza oyuncularından biri. LaBeouf'un imza attığı son acayiplik ise şöyle: Ünlü oyuncu, Dazed dergisi editörü Aimee Cliff'e yaptığı işleri beğendiğini, eğer isterse birlikte bir şeyler yapabileceğini belirten bir e-posta atıyor. Cliff, başta kendisini LaBeouf diye tanıtan birinin şaka yaptığını sanıyor ama sonra eposta'nın gerçekten LaBeouf'tan geldiğini öğreniyor.
Bu ikili, birkaç hafta yazışıyor ve 'Fury' filminin Londra galasında röportaj için buluşuyorlar. Ama bu, Cliff'in daha önce yaptığı röportajlara hiç benzemiyor. Cliff kafasına kamera takıp bir otel odasında LaBeouf ile buluşuyor. İkili, kafalarında kamera karşılıklı sandalyelere oturup bir saat boyunca hiç konuşmadan birbirlerine bakıyor. Arada gülüyorlar tabii ama hiç konuşma yok. Ve bu buluşma, sessiz röportaj olarak tarihe geçiyor. Röportajı şu link'ten izleyebilirsiniz: vimeo. com/111506778#at=75
Aslında bu röportaja modern bir sanat performansı olarak da bakabiliriz. Tavsiyem şu; bir saatlik röportajı, sonunda ne oluyor diye hiç ileri almadan izleyin. İzlerken başta onları gözetliyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz, Dakikalar ilerledikçe kendinizi onlara çok yakın hissediyorsunuz. Çok acayip bir deneyim. İzleyince 'Bizim sanatçılar niye bu kadar sıkıcı?' diyebilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA