Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ermeniler de 'Kesik'i izlemedi

Fatih Akın'ın 'Kesik' (The Cut) filmi, ilk üç günde sadece 5 bin 51 kişi tarafından izlendi. Evet, sadece 24 sinemada gösterildi, birçok işletmeci filmi göstermeye cesaret edemedi ama 5 bin izleyici sayısı yine de az. Memlekette Akın ile röportaj yapmayan kalmadı herhalde. Akın canlı yayınlara çıkıp TV röportajları da verdi. Birçok sinema eleştirmeni ve köşe yazarı 'Kesik'ten bahsetti.
Yurt dışına göre 'Kesik', Türkiye'deki yazar ve eleştirmenlerden daha olumlu not aldı. Bir de sosyal medyada dönen tartışmalar var. Birçok insan bu film yüzünden birbirine girdi ama filmi sadece 5 bin kişi izledi.

MİLLİYETÇİLER DE İZLEMEDİ
Türkiye'deki Ermeniler de 'Kesik'i izlemedi. Normalde Ermeniler'in bu filmi sahiplenmesi gerekirdi. 1915 Ermeni Tehciri'ni anlatan kaç film var ki? Üstelik bu filmi bir Türk yönetmen çekti, önemli bir özeleştiride bulundu. Ermeniler niye bu filmi izlemedi, anlamak mümkün değil!
Yoksa onlar da ciddi konulardan kaçıp 'Deliha'yı mı tercih ettiler?
Fatih Akın'a kızan radikal milliyetçiler ise "Adamı ölümle tehdit ediyoruz, ayıp olmasın bari izleyelim" demediler.
'Kesik', belki de son dönemin en çok konuşulan filmi oldu ama kimse izlemeye gitmedi. Bizde izlemeden, okumadan, eleştirmek, yorum yapmak milli spor zaten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA