Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mahsun kırmızıgül haberciliği!

'Mahsun Kırmızıgül'ün 'Mucize' filminin çekimlerinde bir sahne için, cami hoparlöründen "Mahsun'un filminde çıplak bir adam koşacak, onun için köydeki kadın ve çocuklar başka köylere misafirliğe gitsin" anonsu yapıldı… Bu cami duyurusundan sonra çekim günü, köyde kadın ve çocukların olmadığı bir ortamda çekimler gerçekleşti.' Bu garip haber; büyük fotoğraflar, filmin ayrıntılı bilgileri eşliğinde birçok gazete ve internet sitesinde yer aldı.
Başka bir köye niye gidiyorlar ki; rahatsız olan varsa dışarı çıkmaz ya da perdeleri kapatır öyle değil mi?

TANITIMCI TAKTİĞİ
Haber metinlerine bakıyorum, '5 N 1 K' kuralından eser yok. Olayın nerede yaşandığı net değil! 'Kars'ın bir köyünde' diye geçiyor haberlerde; Kars'ta kaç tane köy var? Olay ne zaman gerçekleşmiş o da belli değil. 'Mucize' filminin PR'cısı (halkla ilişkilercisi) haberi e-posta atmış, birçok medya kuruluşu da sorgulamadan haberi kopyalayıp yapıştırmış.
Yahu 'Mucize'nin çekimlerine 2013'ün Kasım ayında başlandı. Aradan bir yıl geçmiş ama olay şimdi medyaya yansıyor.
Elbette olayın haber değeri varsa 10 yıl sonra da haberi yapılır ama bu köy boşaltma haberi etik açıdan sorunlu.
PR'cıların son dönemdeki yeni taktiği; set haberlerini film vizyona girmeye yakın medyaya dağıtmak.
Amaç filmin reklamını, vizyon tarihine yakın yapmak. Afişle, ilanla, fragmanla filmin haberini yap, bunda sorun yok ama bir yıl önce gerçekleşmiş bir olayı sanki daha yeni yaşanmış gibi sunma!
Belli ki Kırmızıgül'ün bu aralar tanıtıma çok ihtiyacı var. Ama magazin medyası bu tanıtım numarasına niye alet oluyor ki? En azından olayın yaşandığı tarih belirtilmeliydi. 'Mucize', vizyona girene kadar daha bunun gibi birçok garip haber çıkar gibime geliyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA