Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Namazla boyun ağrılarından kurtuldum'

Namaz sadece boyun ağrılarına değil, bel ağrılarına da iyi gelebilir. Namazda fiziksel aktivite içeren hareketleri anlatmaya gerek yok herhalde. Bir gün içerisinde fiziksel aktiviteleri; beş vakit namaz kılarken harcanan efora ulaşamayan, internet ve TV bağımlısı obez birçok insan olduğunu unutmayalım.
Elbette namaz bir ibadet şeklidir, antrenman ya da boyun ağrılarını gidermek için yapılmaz ama 'Namazla boyun ağrılarından kurtuldum' açıklamasının mantıklı tarafı var. Lakin bu açıklamayı ünlü din bilimci (çok sık din değiştirdiği için uzmanlaştı diye düşünüyorum) Tuğçe Kazaz yapınca, ti'ye alınıyor, hatta tepki çekiyor.
2005'te evlendiği Yunan oyuncu Yorgo Seitaridis uğruna Hristiyanlığı seçen Kazaz'ın eşinden boşanınca Budist olduğu iddia edilmişti.
Kazaz da "Budist değil Tai Chi'yim" demişti. 2011 yılında "Ezan sesini duyunca müziği kapatıyorum" diyerek değişimin sinyalini veren Kazaz, sonunda Müslümanlıkta karar kıldı. Elbette Kazaz'ın bu kadar sık din değiştirmesi espri konusu oluyor.
Kazaz'ın tesettürlü defilelere çıkmasını, muhafazakar kesime yaklaşarak maddi açıdan kendini sağlama alma hamlesi olarak görenler de var.
Haklı da olabilirler, kariyerinde düşüş yaşayıp din sömürüsüyle yükselişe geçmeye çalışanlar da oldu bu ülkede.

KAZAZ'IN DEĞİŞİMİ
Ama şu da yanlış değil mi? Vakti zamanında seksi pozlar veren bir manken ya da oyuncu dindar olmayı tercih edince hep 'Vay şimdi de dindar kesime yanaşmaya çalışıyor' deniliyor.
İstisnalar olamaz mı? Bir insan maddi hiçbir kaygısı olmadan kendini ruhani açıdan geliştirmeye çalışamaz mı? Kazaz için dindar olmak yerine eskisi gibi modanın aranılan mankeni, dizi ve filmlerin cüretkar oyuncusu olmak daha kolay ve kazançlı bir yol olmaz mıydı? Kazaz'ın bir dönem şov dünyasının zirvesinde yer aldığını unutmayalım...
Empati kurmayı abartıyor muyum bilmiyorum ama Kazaz'ın çok sık din değiştirdi diye suçlanmasını anlamsız buluyorum.
Sonuçta bazı insanlar kararsız olabilir, sık fikir değiştirebilirler. Hatta bu arayış ve sorgulama onları daha da bilgili yapar. Empati kurmakta fayda var bence!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA