Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarih bu yardımı unutmayacak!

2 milyon Suriyeli göçmene kapılarımızı açmanın; ekonomik açıdan ülkemizi zorladığı, işsizliği ve güvenlik sorununu artırdığı bir gerçek. Ama bazıları meseleye hep olumsuz tarafından yaklaşıyor, hatta ırkçı söylemde bulunanlar var. Bu insanların ölümden ve açlıktan kaçtığını ne çabuk unuttuk!
Bugün İrlanda'ya gidip Türk olduğunuzu söylediğinizde, insanlar size şükranlarını sunar. Çünkü 1845-1852 yılları arasında İrlanda'da 1 milyon insanın ölümüne neden olan büyük kıtlık döneminde; Abdülmecid ülkeye yardım için buğday yüklü gemiler göndermişti.
2. Bayezıt, İspanya'dan kovulan 40 bin Yahudi'ye sahip çıkmıştı. Saddam'ın zulmünden, kimyasal silahlarından kaçan Kürtler'e yardıma koşan yine bizdik. Tarihimizde gurur duyacağımız daha birçok insani yardımımız var.

GURUR DUYMALISINIZ
İnsanlık tarihi Suriyeliler'e yaptığımız yardımı da unutmayacak.
Bob Geldof, geçenlerde Hürriyet'ten İpek Yezdani'ye verdiği röportajda şunu söyledi: "Türk halkının Suriyeli mültecileri kabul etmekte gösterdiği zarafeti alkışlıyorum. Türkiye hariç dünyanın geri kalanı Suriye'ye kayıtsız kaldı. Bu gerçekten utanç verici."
Bu açıklama gündeme bile gelmedi! Geldof sıradan bir rock'çı değil; o bir yaşayan efsane, Afrika için düzenlediği yardım kampanyalarıyla tarihe geçti. O yüzden Geldof'un Suriyeliler'e yardım ettiğimiz için şükranlarını sunması büyük bir anlam ifade ediyor.
Suriyeliler hakkında yapılan ırkçı açıklamaların gazına gelmeyin, aksine yapılan yardımların bir parçası olduğunuz için gurur duyun.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA