Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu film tam çocuklara göre

Geçtiğimiz haftalarda Londra'da 'Paddington Bear' yani 'Ayı Paddington' çılgınlığı yaşandı. Bizim gazetede de haberi çıkmıştı; Londra'nın her yerini ünlü çocuk kitabı kahramanı 'Ayı Paddington'ın heykelleri süslemişti. Çünkü 'Ayı Paddington'ın filmi vizyona giriyordu. Londralılar için 'Ayı Paddington'; hem şehrin maskotlarından biri, hem de çocukların kahramanı.

1958'DE DOĞDU
Zaten bu sevimli ayı da ismini Paddington İstasyonu'ndan alıyor: BBC'de kameraman olarak çalışan Michael Bond, Noel gecesi eve dönerken bir mağazada gördüğü oyuncak ayıyı eşine hediye almış. Londra'daki Paddington İstasyonu'nun yakınında oturdukları için ayıya 'Paddington' adını veren Bond, eğlenmek için bu sevimli ayıyla ilgili hikayeler yazmaya başlamış. Hikayeleri bir yayınevine gönderen Bond'un 'A Bear Called Paddington' (Paddington Adında Bir Ayı) adlı ilk kitabı 1958'de yayınlanmış. Fenomen olan 'Ayı Paddington' hikayeleri, 20 kitaplık bir seriye dönüşmüş. 40 dile çevrilen 'Paddington' serisi, dünya çapında 35 milyondan fazla sattı. 1975'de çizgi film serisi ile TV dünyasına adım atan bu sevimli ayının ünü daha da arttı.
'Ayı Paddington'ın sinema filmi bugün Türkiye'de de gösterime giriyor. Paul King'in yönettiği filmde; Nicole Kidman, Julie Walters ve Hugh Bonneville başrolleri paylaşıyor. Filmde, İngiltere'ye büyük ilgi duyan ve bir yuva bulmak için soluğu Londra'da alan Perulu bir ayının eğlenceli maceraları anlatılıyor.
'Ayı Paddington', komik ve eğlenceli maceralarıyla yetişkinlere de sesleniyor. Dostluk, paylaşmak, sevgi gibi birçok öğretici mesajları olan film, çocuklar için güzel bir yılbaşı hediyesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA