Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sahte Mahsun Kırmızıgül!

Imdb; internette en geniş sinema veri tabanına sahip olan, en popüler sinema sitesi. Filmlere, dizilere, yönetmenlere, oyunculara dair bilgi, fotoğraf vs. aradığınızda ilk girilen site imdb.
Bu sitenin bir de paralı profesyonel olanı, imdbPro var. Sinema ve dizi sektöründe çalışanların genelde İmdbPro üyeliği oluyor.
Birçok insan, izleyicilerin bu sitede verdiği puana ve eleştirilere göre sinemaya gidiyor, DVD alıyor. Tanınmamış bir yönetmen ya da oyuncuysanız, eserlerinizin İmdb'den aldığı puan çok önemli. Eğer yüksek puanınız varsa, film kendi kendine reklamını yapıyor.
Imdb, 'Celal ile Ceren' filmine verilen düşük puanla da Türkiye'de gündeme gelmişti. Şahan Gökbakar, filmine organize bir şekilde düşük puan verildiği iddiasıyla dava açmıştı. Şahan ayrıca filmini gerekli itirazlarda bulunarak İmdb'deki oylamadan çıkarmıştı.
Özetle Mahsun Kırmızıgül hariç, sinema ve dizilerle haşır neşir olan herkes İmdb'yi bilir. Mahsun Kırmızıgül bilse, imdb'de kendisi için açılan sayfada bir başkasının fotoğrafının olduğunu görüp hemen değiştirirdi. Ama uzunca bir süredir sitede bu fotoğraf yer alıyor. Bir de sitede sanatçının gerçek isminin Abdullah Bazencir olduğunu yazmışlar, doğru mu acaba?
Hadi Mahsun, imdb'yi biliyordu ama uzun süredir girmediği için bu yanlışı görmedi diyelim; Kırmızıgül'ün çalışanları ya da iş arkadaşları da mı bu hatayı görmedi?
Fotoğraftaki kişi ise Kırmızıgül'ün filmlerini çeken Boyut Film'in sahibi ünlü yapımcı Murat Tokat. Onun da imdb'deki bu hatayı görmemesi enteresan.
Benim asıl garibime giden, Kırmızıgül'ün Oscar aday adayı olup da imdb ile ilgilenmemesi ya da bu hatadan haberdar olmaması.
Yoksa dış mihraklar Kırmızıgül üzerinde bir oyun mu oynuyorlar; tam da yeni film vizyona girecekken...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA