Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Parmak izini de klonladılar

Artık alışverişi ve bankacılık işlemlerini; bilgisayardan, tabletten, cepten vs. yapıyoruz. Para işlerinde online teknolojiyi kullanmak istemeseniz de sistem size bunu dayatıyor. Çünkü müşteriler teknolojiyi ne kadar çok kullanırsa, bankaların çalıştırdığı insan sayısı da o kadar azalıyor.
Evet, cepten kredi çekmek, anında para transferi yapmak vs. hayatımızı çok kolaylaştırıyor ama güvenlik sorunu hâlâ var! Siz ne kadar kredi kartı şifrenizi karmaşık yapmaya çalışsanız da, bilgisayarınıza habire virüs programları yüklesiniz de, hacker'lar bir yolunu buluyor ve çoğu zaman da bankalar sizi kaderinizle baş başa bırakıyor!

ELDİVEN GİYECEKLER
Dünyaca ünlü Sony Pictures şirketi bile hack'lendi. Şirketin daha vizyona girmemiş filmleri internete düştü.
Önceki gün ajanslara bomba bir haber daha düştü. Apple'ın Touch ID parmak izi sensörünü hack'leyen Alman hacker grubu Chaos Computer Club (CCC), bu sefer bir kişinin fotoğraflarını analiz ederek parmak izini çıkarabildiği bir yöntem geliştirdiğini açıkladı.
Hamburg'ta düzenlenen bir güvenlik konferansında CCC üyesi Jan Krissler; Alman Savunma Bakanı Ursla von der Leyen'in parmak izini, basın toplantısında çekilmiş resimleri ve bir bilgisayar yazılımı kullanarak klonladığını söyledi.
Krissler, "Politikacılar sanırım artık halka açık yerlerde konuşurken eldiven giyecekler" diye bir de espri yaptı. Alman Savunma Bakanı'nın bile parmak izi kopyalanabiliyorsa, normal vatandaş ne yapsın?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA