Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sevdam Alabora iddialı geliyor

ATV'nin iddialı dizisi 'Sevdam Alabora'nın fragmanını izleme fırsatınız olduysa atların koştuğu o müthiş sahne dikkatinizi çekmiştir. Aynı fragmanda bir de atın düştüğü sahne var.
İşte sırf bu atlı sahneler için Keanu Reeves'in başrolünü oynadığı '47 Ronin' ve 'Mongol' (Cengizhan) gibi ünlü yapımlarda görev alan ünlü dublör şirketi Nomad Stunt Group ile çalışılmış. 'Mongol'daki o müthiş atlı sahnelerin mimarı ünlü at eğitmeni Beibut Khomikov, 'Sevdam Alabora'daki at sahnelerinde görev almış, atları eğitimden geçirmiş. Khomikov'a Aliya Iskakova ve Ulan Baktakunov gibi birçok aksiyon filminin isimsiz dublör kahramanları eşlik etmiş. 'Ee ne var bunda?' demeyin, bazen dizi ve filmlerde öyle ayrıntılı bir sahne çekilmesi gerekir ki eğer işinize özen gösteriyorsanız, Kazakistan'dan Khomikov'u dublör ekibiyle birlikte getirirsiniz.
Dizinin proje yapımından sorumlu Tekin Doğan'la konuştum, özetle şöyle diyor: "Khomikov gelmeseydi biz atın yere düşüp belli bir süre yerde kalması gereken sahneyi çekemezdik. Ata iğne vurup bayıltarak belki bu sahne çekilirdi ama o zaman da atın yüzde 50 zarar görme ihtimali vardı.
Ne yazık ki, uyuşturucu iğne vurup atlara zarar veren, hatta ölümüne neden olanlar var. Biz öncelikle ata zarar gelmesin, sonra da iyi sahneler çekelim diye Khomikov'u çağırdık. O etkileyici sahnede ata zarar gelmediğini şimdiden söyleyeyim."

ATTAN DÜŞEN OLUR MU?
Böyle ufak ama anlamlı detaylar bir projenin ne kadar titiz yürütüldüğünün ipuçlarını verir aslında.
Halit Ergenç'ten Okan Yalabık'a, Kıvanç Tatlıtuğ'a kadar birçok oyuncu attan düşüp kolunu bacağını kırmıştı.
Eğitmen Khomikov olunca 'Sevdam Alabora'da attan düşme haberi okumayız herhalde!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA