Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çalışan anneye de kar tatili verilsin

İstanbul Valisi olmak da zor; meteoroloji verilerine göre kar tatili ilan etsen bir dert, etmesen bir dert. İstanbul o kadar büyük ki, bazı günler iki mevsim aynı anda yaşanıyor. Hadımköy'de diz boyu kar varken, Beşiktaş'ta güneş açıyor. Örneğin iki ay önce İstanbul'da bazı ilçelerde gereksiz yere kar tatili ilan edildi.
Aslında kar değil, trafik tatili ilan ediliyor! Çünkü çocukların trafikte telef olmalarından korkuluyor.
Bir de internet medyası ve TV kanalları, kar yağışını o kadar abartıyorlar, öyle bir panik havası yaratıyorlar ki, kar paranoyası psikolojik açıdan herkesi esir alıyor ve kimse evinden dışarı çıkmıyor. Bütün iş organizasyonları, etkinlikler iptal ediliyor. Kar tatili bence asıl darbeyi eğitime değil, ekonomiye vuruyor.
Peki, kar tatilinden en çok kim etkileniyor? Çalışan anneler elbette. Dün bizim gazetede çalışan bir anne, evde bırakacak kimse olmadığı için çocuklarını yanında getirmişti. Çocuğunu komşusuna bırakanlar da vardı.
Kar tatilinden asıl mağduriyeti, çocuklarını birilerine emanet etmek zorunda kalan çalışan anneler yaşıyor. Kar tatili ilan edilirken çalışan annelere de izin çıkmalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA