Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ergin Ataman: Whıplash

Galatasaray Liv Hospital Koçu Ergin Ataman, Eskişehir Basket'e karşı oynanan maçın devre arasında 19 yaşındaki oyuncusu Göktürk Ural'a iki tokat atmış. Ataman, Ural'ın forma şansı bulmasına rağmen yeterince özveri göstermemesine sinirlenmiş.
Ataman olay için, "Beni isteyen istediği yere şikayet edebilir. Soyunma odası bir takımın yatak odasıdır" demiş.
Elbette bir gence tokat atılmasını kimse savunamaz ama Ataman'ı sosyal medyada linç etmeye çalışanların da sporun doğasını anlamadıklarını düşünüyorum.

ACI ÇEKMELİ
Sporda böyle gerginlikler hep oldu, olacak. Sir Alex Ferguson da soyunma odasında David Beckham'a krampon fırlatıp kaşını yarmıştı.
Ataman'ın "Soyunma odası, bir takımın yatak odasıdır" sözüne katılıyorum; orda yaşanan orda kalmalıdır.
Bu olay, dışarıya sızmasaydı, bir şekilde tatlıya bağlanırdı. Belki Ataman, Ural'ın gönlünü alır, hatta özür bile dilerdi. Ural, Ataman'dan şikayetçi olmasaydı belki de o tokat sayesinde daha dirençli bir basketbolcu olacaktı.
Bu tartışma; eğitim sistemine, disipline, öğretmen-öğrenci ilişkisine ya da Oscar'ın favorisi 'Whiplash' filmine nasıl baktığınızla alakalı biraz da.
Caz duayeni 'Terence Fletcher', filmde 19 yaşındaki baterist 'Andrew'a tokat atmıyor ama onu dövmekten beter edip psikolojisini altüst ediyordu. Ama 'Andrew', soyunma odasında kalması gereken sırları dava konusu yaptı, 'Fletcher'ı gammazladı, işinden kovulmasına neden oldu.
Ancak final sahnesinde 'Fletcher', intikam alacakken 'Andrew' öyle mükemmel bir performans sergiledi ki, hocasının kalbini kazandı. Tek derdi müzikte kusursuzluğa ulaşmak olan 'Fletcher', öğrencisinin sınırlarını zorlaya zorlaya sonunda istediğini elde etti: 'Andrew' hem adam oldu, hem de gerçek bir müzisyen.
Ataman'ın 'Fletcher'dan bir farkı yok bence. Ural'ın daha iyi basketbolcu olmasını, daha dirençli olmasını istiyordu. Ataman da 'Fletcher' gibi sınırları zorladı ama Ural, hocasını şikayet ederek belki de basketbol kariyerini başlamadan bitirdi.
NBA'de ya da liseler arası bir maçta olsa hiç fark etmez; soyunma odasında yaşananlar soyunma odasında kalır!
Mükemmele ulaşmak için de acı çekmek gerekir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA