Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bazı minibüs şoförlerinin tecavüz tarihi!

Mersin'de yakılarak öldürülen Özgecan Aslan, ilk minibüs şoförü kurbanı değil!
Tarih 22 Nisan 2009:
Antalya'da dolmuşa binen 15 yaşındaki C.K.'yı 'benzin bitti' bahanesiyle kandıran şoför Y.D. ve arkadaşı E.D.; ormanlık alana götürdükleri kıza zorla tecavüz etti.
17 Mart 2010:
İzmir'in Balçova ilçesinde 17 yaşındaki kıza tecavüz ettiği ve fuhuşa zorladığı iddiasıyla gözaltına alınan minibüs şoförü A.R.Ş. tutuklandı.
15 Ağustos 2013: Haberin başlığı: 'Minibüs şoförünün ikinci tecavüzü'. Nursel K., 2006 yılında Yenibosna'da yolcu olarak Şakir O.'nun minibüsüne bindi. Şakir O., tüm yolcular indikten sonra Nursel K.'yi Başakşehir'de boş bir alana götürerek tecavüz etti. 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ancak Şakir O. tutuksuz yargılanıyordu. Şakir O., 7 Temmuz 2013 tarihinde bu kez Florya'da temizlikçi olarak çalışan iki çocuk annesi 38 yaşındaki Birsen E.'yi minibüsüne aldı. Birsen E., başına geleceği anlayıp kendisini aşağı atmaya çalışınca Şakir O. minibüsü durdurdu ve tornavidayı kadının boğazına dayayarak tecavüz etti.

TURİSTLER DE KURBAN
29 Nisan 2013: Fethiye'de 15 yaşındaki lise öğrencisi G.K., minibüs şoförü 22 yaşındaki M.T. ile tanıştı. Minibüsü ile okula gelen M.T. ormanlık alana götürdüğü kıza tecavüz etti.
23 Ocak 2014: Tunceli'de Çataksu köyünden Pınarlar köyündeki okula öğrenci taşıyan minibüs şoförü Hamit P. (40), 12 yaşındaki kız öğrenci S.A.'ya tecavüze kalkıştığı iddiasıyla tutuklandı.
17 Mart 1992: 20 yaşındaki Ş.Y., Bakırköy'de 22.30'da bir minibüse bindi.
Minibüsteki üç kişi, genç kadını bir apartmanın üçüncü katına kaçırarak tecavüze kalkıştı. Ş.Y. pencereden atlayarak kurtuldu.
10 Eylül 1992: İzmir'de Hollandalı turistler Ingeborg Urce (21) ve Wulfie W. Tehodora (24); Santral Garaj'da bindikleri minibüsün şoförü Murat Üzümcü ve muavini Recep Kaya tarafından bir bağevine kapatıldılar. Burada Üzümcü, Kaya ve iki arkadaşları tarafından üç gün tecavüze uğradılar.
24 Mayıs 1995: Alanya'da minibüs şoförlüğü yapan Hakan Karayavuz, dört arkadaşını da yanına alarak ilçe sokaklarında gezerken Rus turist Valeria Kozlova (21) minibüse bindi. Valeria'yı Asmaca köyüne kaçıran Karayavuz ve arkadaşları sırayla tecavüz ettikleri kadının başını taşla ezerek öldürdü. Bu olaydan bir gün sonra bu kez minibüse binen üç Hollandalı turisti kaçırıp tecavüz ettiler.
Boğazları kesip yola atılan iki turist şans eseri kurtuldu ama uçuruma atılan Marylee Vandijk hayatını kaybetti. İki kez müebbet hapis cezası almasına rağmen Karayavuz'un af sayesinde sadece yedi yıl hapis yatması da, bu ülkede neden bu kadar çok tecavüzcü olduğunun örneği aslında.

SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİLER
Bu haberleri, Google'da yaptığım küçük bir araştırmanın sonucu ortaya çıkardım. Yer darlığından yazmadıklarım da var. Geniş çaplı bir araştırma yapılsa, minibüs şoförlerinin daha birçok vukuatı çıkar ortaya.
Elbette işini iyi yapan, dürüst minibüs şoförleri de var ama tecavüz ve insan öldürme suçlarına karışmış minibüs şoförlerinin sayısı hiç de az değil.
Demek ki, her gün işe, eve gitmek için bindiğimiz minibüsler sapık şoförlerle dolu. Bu sapık ya da sabıkalı şoförlerden okul servislerinde bile çalışanlar var!
Ne yazık ki, Türkiye'de şoförlük mesleğini genelde kolay iş bulamadıkları için sabıkalı insanlar tercih ediyor!
Çok sıkı denetimlere ve yasalara ihtiyaç var. Türkiye'de şoför olmak için illa da katil ya da tecavüzcü olmak gerekmemeli!
Bu arada çağdışı bir ulaştırma aracı olan ve sürekli kazalara neden olan minibüslerde bu kadar çok sapık şoför varsa, artık bu araçların trafikten men edilmesinin vakti de gelmiş demektir.
Gelişmiş ülkelerde zaten minibüs taşımacılığı yapılmıyor. İşi namusuyla yapan şoförler belediyelerin çatısı altında çalışsınlar ama adeta bir suç şebekesi gibi çalışan minibüs taşımacılığına son verilmeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA