Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sırrı Süreyya Önder'den Şener Şen'e destek

Şener Şen, Nürnberg'te Uğur Yücel ile birlikte bir söyleşiye katılmıştı. Şen; bu söyleşide "Sizi neden toplumsal içerikli olaylarda ve gösterilerde göremiyoruz?" sorusuna verdiği yanıt yüzünden sosyal medyada linç edilmişti. Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu da Şen'le ilgili bana göre haksız ve mantıksız bir yazı yazmıştı.
Şen'in eylemlere katılmadığı için linç edilmesinin saçma olduğunu, bazen bir sahnede yıllarca unutulmayacak sistem eleştirilerine imza attığını yazmıştım.
HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de konuyla ilgili Twitter'da açıklamalar yaptı.
İşte o açıklamalar: 'Şener Şen ve Uğur Yücel'in bir filmle uyandırdıkları etki birçok siyasi faaliyetten fazladır; candır ikisi de.
Linç etmeyelim, ettirmeyelim', 'Bir Sezai Karakoç dizesiyle bütün siyasi hayatımı takas edebilirim. Bir Nazım dizesi için de böyle. Biz unutulacağız, onlar yaşayacak.', "Sanatçıları hoşca tutalım. Kendimize benzetmeye çalışmayalım."
Aynı zamanda sinemacı olan Önder'in bu tweet'lerinin, Günaydın eki olarak doğru tavır aldığımızı gösterdiğine inanıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA