Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Beren Saat'in yazarlığı

Beren Saat son dönemde dergilere, sosyal medyaya vs. kompozisyon yazmaya başladı...
Bir dizide oynamadığı için can sıkıntısından mı yazıyor, yoksa kendini 'akil kadın' falan mı hissediyor acaba?
Aslında kadın hakları, öldürülen kadınlar, kadınların eğitim hakkı vs; Beren'in yazılarında değindiği konular önemli.
Popüler bir kişilik olarak yazdıklarıyla milyonlara ulaşma şansı var. Ancak Beren uzun bir süre toplumsal meseleler, kadın hakları vs. hiç konuşmadı. 'Ben işimi yaparım, paramı kazanırım' modunda yaşıyordu. Şimdi birden bire yazmaya başlayıp eleştiren 'akil kadın' moduna geçmesi insanı şaşırtıyor.

EVLİLİK DEĞİŞTİRDİ
Beren'deki bu yazma tutkusunun evlendikten sonra başlaması da enteresan.
Belki de Kenan Doğulu sanıldığı kadar apolitik değil, evde bütün gün haber kanalları izleyip memleket meselelerini konuşuyordur. Ama evde çok gazete okunduğu kesin çünkü Beren farklı farklı haberleri birleştirerek memleketi ve kadınlar adına üzülüyor.
Nacizane Beren'e tavsiyem; apolitik kişilikten 'Ne olacak bu memleketin hali?' tadında kompozisyonlar yazmak ve bunu insanlara alıştırmak için biraz zamana ihtiyacı var. Eğer bunu sürekli yaparsa bir yazar olarak da alışkanlık yaratabilir.
Bir de yazarken ahkam kesmemeli.
Bunu yapan sürüyle köşe yazarı var zaten. Eğer vakti varsa daha kurgusal yazılar ya da edebi tatlar içeren uzun yazılara odaklanmalı. Memlekette eşini öldüren bile kadın haklarının öneminden bahsediyor zaten. Beren yazılarında biçimsel olarak fark yaratmaya çalışmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA