Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Batan diziye büyük kutlama

'Şeref Meselesi'nin final kutlamalarını, dizi ve başrol oyuncusu Kerem Bürsin ile ilgili çıkan haberleri, röportajları hayretle okuyorum. Sanki dört-beş sezondur reyting rekorları kıran, yurt dışında 30-40 ülkeye satılan bir dizi ekranlara veda etti. Kerem Bürsin de Altın Palmiye kazandı ve şu an Hollywood'dan gelen büyük teklifleri değerlendiriyor!
Ülkece her şeyi abartmayı seviyoruz ama abartının da bir sınırı olmalı.
'Şeref Meselesi' televizyon tarihimizin en torpilli dizisiydi. Eski Doğan TV Grubu CEO'su İrfan Şahin, Kanal D'nin reytinglerdeki kötü gidişatına bu diziyle son vermek istiyordu. Billboard'lar, gazete ilanları, tanıtım videoları, röportajlarla vs. dizi için eşi görülmemiş bir reklam kampanyası yapılmıştı. Birinci olsun diye Kanal D Ana Haber Bülteni bile yayınlanmamıştı ama dizi daha ilk bölümde çuvalladı; TOTAL'de 11'nci, AB'de ise üçüncü oldu. 'Şeref Meselesi'; hiçbir zaman bekleneni veremedi ve sonunda dizinin başarısızlığı bardağı taşıran son damla oldu ve Şahin görevini kaybetti.
Dizinin final bölümü için de çok şey yazıldı çizildi, reklamlar yapıldı. Sonuç yine değişmedi TOTAL'de 8'inci, AB'de üçüncü olan 'Şeref Meselesi', TV tarihinin en balon dizisi olarak sona erdi. Ortada böylesine büyük bir başarısızlık varken, bu şatafat, bu kutlama niye?

ABARTILAN OYUNCU
Bu arada Kerem Bürsin'in HBO dizisinde oynama ihtimali varmış, ABD'den teklifler geliyormuş. Keşke olsa, abartmaya doyamıyoruz. Kıvanç Tatlıtuğ da 'Vikings' dizisinde oynuyordu! Hani nerede Kıvanç'ın oynadığı bölüm?
Bürsin umut vâdeden bir oyuncu ama o kadar abartılıyor ki, gören de Brad Pitt'i HBO ile görüşmeye yolluyoruz sanacak. Sadece yakışıklı olmak yetmiyor! Bürsin, Marlon Brando'nun mimiklerini taklit ediyor ama ciddi yüz ifadesinden gülümsemeye geçişlerde bile sorun yaşıyor. Vücut dilini yeterince iyi kullanamıyor.
Bürsin yakışıklı, farklı bir aurası var, genç kızlar ona bayılıyor ama daha yolun başında. Sanki 'Ben oldum' der gibi konuşuyor, bu bir oyuncu için en büyük hata. Umarım Bürsin de Türkler'in abartma hastalığının kurbanı olmaz da sürekli kendini geliştirir.
Bu ülke; 100-200 filmde, dizide oynayıp yalnızlığa terk edilen usta oyuncular mezarlığı. Öyle hemen iki dizi bir jean reklamında oynayıp usta oyuncu olunmuyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA