Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

ABD ve Türk polisi

Washington Post gazetesi; ABD polisinin 2015'in ilk beş ayında 385 kişiyi öldürdüğünü yazdı. ABD'de polis, her gün ortalama ikiden fazla kişiyi silahla öldürüyor. Bazen boğarak da öldürdükleri oluyor! Siyahi Amerikalı Eric Garner kaçak sigara sattığı iddiasıyla gözaltına alınırken, polis memuru tarafından boğazı sıkıldığı ve nefessiz bırakıldığı için ölmüştü.
En trajik ölüm ise; Tamir Rice adlı 12 yaşındaki bir siyahi çocuğun parkta oyuncak silahla oynarken polis tarafından vurularak hayatını kaybetmesiydi.
ABD'de genelde siyahları vuruyorlar; çıkan isyanlar boşuna değil.
Silah taşımadığı halde ölenlerin üçte ikisi ya siyahi, ya da Latin Amerika kökenli. Daha da kötüsü; ölen 385 kişiden 92'sinin akli dengesi yerinde değilmiş. Akli dengesi yerinde olmayanı ya da oyuncak silahı gerçek sanıp çocuk öldürmek nasıl bir şapşallıktır?
Türkiye'de polis çok eleştiriliyor, elbette hatalı ve kasıtlı insan öldürenler adalet karşısında hesap vermeli. Ancak ABD ile karşılaştırdığınızda; Türk polisinin hata yüzdesi çok düşük.
Bir de Türkiye'de yaşanan gösteri yoğunluğunu, terör eylemlerinin çokluğunu da hesaba katarak bu karşılaştırmayı yapın; aradaki fark daha net ortaya çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA