Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bodrum'a son darbe Kate Moss'tan

'Bodrum hep pahalı mekan faturalarıyla anılıyor ve bu da Bodrum'a zarar veriyor' diye yazmıştım. Hıncal Abi (Uluç) de yazısında 1994'te Los Angeles'ta; Robert De Niro, Raquel Welch'in yan masada olduğu mekanlarda yediği pahalı yemeklerden bahsederken, rahmetli dostu Kazım Baba'nın şu yorumuna yer vermiş: "Amerika'da parayı komşulara ödersin, sana satılana değil. Evler de öyledir. Bedelini evin malzemesi, mimarisi, metrekaresi değil; komşuları belirler. Yemeğin fiyatını da masalarda oturanlar."
Hıncal Abi bir de şöyle de bir not düşmüştü: "Deniz kenarında şezlonga uzandığında, yan şezlongda Kate Moss'u görmek istiyorsan Mevlüt, lahmacuna 80 lira vereceksin."
Hıncal Abi üzgünüm, önce geçtiğin polemikte Kate Moss'tan gol yedin. Meğer Moss, Bodrum'da büyük vukuat yaşamış; bizim medyada yeni haber oldu. Üç arkadaşıyla Türkbükü'ndeki bir beach'e giden Moss'a; dört pide, dört salata ve bir şişe şarap için 7 bin lira hesap gönderilmiş. Kazıklanmayı kabul etmeyen ünlü model, "Mikonos ve Paris'in en lüks yerlerinde bile bu fiyatlar yok" diyerek ortalığı birbirine katmış. Moss, kendisini uyarmak isteyen diğer masadaki müşterilere elindeki su dolu bardağı fırlatmak istemiş.
Daha da kötüsü; Moss'un yaşadıkları, birçok yabancı haber sitesinde yer almış. Siteler, Türkbükü'nde yaşanan olayı; 'Kate Moss'un hesap öfkesi' ve 'Türkiye'de Kate Moss'a büyük kazık' gibi başlıklarla duyurmuş. Sosyal medyada da birçok yabancı, 'Kate Moss bile kazıklanıyorsa Türkiye'ye gidilmez' gibi yorumlar yapmış.
Hıncal Abi, ben Moss'u görmek için bir lahmacuna 80 lira versem bile, o artık zor gelir Bodrum'a. Sadece Moss değil, Rus'lar da gelmiyor artık. Yerli turistler bile ucuz ve daha kaliteli olduğu için Yunanistan'a gidiyor. Geçtiğimiz yıl Yunanistan'a giden Türk sayısı 745 bindi, bu yıl 1 milyonu aşması bekleniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA