Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kredi kartında anarşi

"Hemen şimdi! Ha ha ha ha / Ben bir anti İsa'cıyım / Ben bir anarşistim / Ne istediğimi bilmiyorum / Nasıl alacağımı biliyorum / Yıkmak istiyorum gelip geçeni çünkü / Ben anarşi olmak istiyorum/... Sizin gelecek düşünüz bir alışveriş tasarısıdır / Ben bir anarşist olmak istiyorum..." Bu sözler, punk müziğin babası sayılabilecek Sex Pistols grubunun 'Anarchy in the U.K.' şarkısından... Bu; punk müziğin en gaza getiren şarkılarından biridir; gelecek vâdetmez, tek amacı mevcut düzeni yıkmaktır.
Sex Pistols davayı satıp müziğini tamamen ticari bir ürüne dönüştüreli çok oldu ama yine de 'Anarchy in the U.K.'i kredi kartına baskı yapacakları kimin aklına gelirdi. Richard Branson'ın sahibi olduğu Virgin Money, iki kredi kartı çıkardı. Birincisinde Sex Pistols albümü 'Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols'ın kapağı, ikincisinde ise 'Anarchy in the UK' şarkısının görsel bir tasarımı yer alıyor.
Ne diyordu Sex Pistols; 'Sizin gelecek düşünüz bir alışveriş tasarısıdır.' Nereden nereye... Eskiden idealizm sömürülüyordu, şimdi ise küresel piyasanın tüketim aracı oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA