Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kayahan'ın kemiklerini sızlattı

Kayahan'ın ölümünün üzerinden sadece üç ay geçti ama rahmetlinin kızı Beste Haravon (Açar) ile eşi İpek Açar miras kavgasına tutuştular.
Beste, babasının kanser rahatsızlığı nedeniyle 20 Mart'ta uyutulmaya başlandığını, aynı gün Kayahan-İpek Açar ortak hesabındaki 894 bin liranın önemli bir bölümünün çekildiğini ve babasının ölümünden hemen sonra Açar'ın kendisinden kapsamlı bir vekaletname istediğini öne sürdü.
İpek Açar ise iddiaları avukatı aracılığıyla yalanladı. Elbette kim haklı, kim haksız buna hukuk karar verecek. Beste'nin veraset davası açması en doğal hakkı ama bunu basına taşıması, ortada inandırıcı bir delil yokken İpek Açar'ı suçlaması büyük hata. Şimdi uzunca bir süre bu miras kavgası konuşulacak.
İpek Açar soğukkanlılığını koruyor ama Beste böyle konuşmaya devam ederse ve ileride o da sinirlenip açıklamalarda bulunursa şu an kaynamakta olan dedikodu kazanı taşar. Beste Hanım'ın, ortak hesaptaki 894 bin liranın önemli bir bölümünün çekildiği suçlaması ise daha baştan havada kalıyor.

O PARA HASTANEYE GİTMİŞTİR
İpek Açar'ın avukatı Özal Oğuz, Kayahan'ın 20 Mart değil, 23 Mart'tan sonra uyutulduğunu açıkladı. Açıklamalardan da anlaşılacağı gibi o ortak hesaptan çekilen para da Kayahan'ın son günlerine denk geliyor, büyük ihtimalle hastane masrafları ödenmiştir. Kayahan özel bir hastanede, aylarca kanser tedavisi gördü, elbette bunun masrafı da çok olmuştur. O para hastane masrafları için çekilmese bile Beste'nin İpek Açar'ı suçlamaya hakkı yok. Adı üstünde; bu ortak hesap. Rahmetli Kayahan 22 yıllık eşiyle birlikte ortak bir hesap açmayı uygun görmüş, buna kimse karışamaz.
Kayahan ile Beste'nin baba-kız ilişkisi çok fırtınalıydı. Kayahan, ilk eşi Tayfun'dan boşandığı için Beste'yi haksız bulmuştu ve uzunca süre konuşmamışlardı. Ama Kayahan, Beste'ye karşı babalık görevlerini hep yerine getirdi, kızının masraflarını, torunlarının okul ödemelerini vs. karşıladı. Rahmetli bir röportajında da Beste'nin annesinden boşanırken "Evden sadece ceketimi alıp çıktım" demişti.
Daha sonra Kayahan ile Beste barışmış, ailece çok mutlu günler geçirmişlerdi. Şimdi yaşananlar ise çok üzücü...
Miras kavgası kardeşi kardeşe düşürür, akrabaları akbaba yapar. Adaletsizlik, vicdansızlık doruğa çıkar. Miras kavgasının en beteri de medyanın, milyonların gözü önünde yaşananı olsa gerek.
Beste Açar keşke elinde sağlam delilleri olmadan İpek Açar'ı suçlamasaydı, keşke basına konuşmasaydı, keşke davanın sonucunu bekleseydi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA