Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bodrum'da organik turizm

Bodrum deyince hep astronomik lahmacun fiyatları, ünlülerin kaldığı butik oteller, paparazzi haberleri akla geliyor. Halbuki Bodrum'da turizm çarkını asıl döndüren; büyük tatil köyleri ve oteller. Bu tesislerdeki her şey dahil fiyat politikası hâlâ ilgi görse de, son dönemde yerli turisti bile Yunanistan'a kaptırıyorken farklı tatil konseptlerine ihtiyaç var.
İnsanlar artık sınırsız açık büfe, çocuklar için aktiviteler, deniz, kum ve su sporları dışında farklı tatil konseptleri arıyor.
Size bu farklılığı yaratmaya çalışan Bodrum Yalıçiftlik'teki Hapimag Sea Garden Resort'ta katıldığım tadım turundan bahsedeceğim. 191 dönümlük yeşil arazi üzerine kurulu olan Sea Garden'da, özel ekim-dikim alanları mevcut. Bu alanlarda misafirler; istedikleri sebzeleri ve taze baharatları dalından kopartıyor, sonra aynı bahçe içinde hazırlanmış ve köy kahvaltı seçenekleri ile donatılmış masada tatma zevkini yaşıyorlar.

CANLI CANLI MENEMEN
Otelin ünlü şefi Hüseyin Bölük, bahçenin domateslerinden misafirlerin önünde canlı olarak menemen yapıyor. Misafirler de tesise yakın bir köyden gelen yumurtaları güvecin içinde masalarında pişirebiliyorlar. Sea Garden'ın birçok bahçesi var. Bu bahçelerde domates, salatalık, kapya biber, sivribiber, kabak, patlıcan, kekik, biberiye, fesleğen, reyhan gibi birçok sebze yetiştiriliyor. 20 yıldır Sea Garden'da yöneticilik yapan, İlker Adaş, bu yıl otelin arazisinden 20 ton Bodrum mandalinası ve beş ton narı yemeklerde kullanacaklarını söylüyor. Tesiste ayrıca birçok zeytin ağacı da var, otelin zeytinyağı ihtiyacı bu ağaçlardan karşılanıyormuş. Tesislerde kışın da kalan yabancı turistler bazen zeytin ağacı aşılama işlemine katılıyorlarmış ve aşıladıkları ağaçlara da isimleri veriliyormuş.
Dileyen misafirler, tesisin değişik noktalarındaki taze baharat bahçelerinden istediklerini toplayıp, yemeklerinde kullanabiliyorlar. Konuklar için tesise yakın köylere turlar da düzenleniyor. Çocuklar bu köyde inek sağma, yoğurt mayalama aktivitelerine katılabiliyor.
Sea Garden, sağlık ve güzellik merkezlerine, mavi bayraklı üç koya, farklı tatil ve eğlence aktivitelerine sahip ama onu farklı kılan organik tarım yapması, konuklarına doğa ile iç içe bir tatil sunması. İlker Adaş, "Organik; günümüzün sihirli cümlesi, artık insanlar ne yediğine çok dikkat ediyor. Organik tarım yapmamız, çevreye ve doğaya duyarlılık ödülü almamız yabancı turistlerin dikkatini çekiyor" diyor.
Turizm, Türkiye için büyük bir gelir kapısı. Eskiden ucuz fiyat politikamızla müşteri çekiyorduk ama artık ekonomik kriz yüzünden fiyatlarını bizden de aşağı çeken Yunanistan gibi zorlu bir rakibimiz var. Artık rekabette ayakta kalabilmek için farklı tatil konseptleri yaratmalıyız. Organik tarım yapılan bir otel fark yaratma adına güzel bir örnek bence.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA