Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tepki çeken dönemde umreye gittim

Mazhar Alanson, şimdi sanatçılar arasında moda olan umre ziyaretleriyle ilgili konuştu: Ben o ziyaretleri, sanatçının gitmesinin çok tepki çektiği dönemde yaptım. Orada manevi açıdan güçleniyordum ama gereksiz tepki gösterdiler

Mazhar Alanson ile bayram röportajımızın ikinci bölümünde yine ezber bozan açıklamalar sizleri bekliyor. Usta müzisyen, umre ziyaretlerinden Twitter'dan neden uzak durduğuna, MFÖ'yü 43 yıldır bir arada tutan sırra kadar birçok önemli açıklamada bulundu.

Son dönemde değerli insanları kaybettik. En son Kayahan ayrıldı aramızdan... Neler hissediyorsunuz?
Vallahi normal karşılıyorum, hepimiz öleceğiz bir gün. Kayahan daha besteler yapabilirdi, erken ayrıldı aramızdan fakat ürettikleri de yeter, bir numara şarkılardır çoğu. O da göçtü gitti işte, sırayla herkes göçüp gidecek. Bir sahne bu hayat, hepimize roller verilmiş. Bana da sanatçı rolü verilmiş, onu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

Allah uzun ömürler versin ama bu hayattan ayrıldığınızda arkanızdan 'saygı albümü' yapılmasını ister miydiniz?
Ne yaparlarsa yapsınlar, Biricik Suden'e sorarlar herhalde.

Bir ara umre ziyaretleriniz de çok konuşuldu. Hacca ne zaman gidiyorsunuz?
Hac sonra, şimdi yapmam. Hacca gitmenin büyük yükümlülüğü var.

Şimdi sanatçılar arasında umreye gitmek rutin oldu. Ama siz çok önceden umreye gittiniz.
En yasaklı dönemde yaptım onu. Yasak derken bir sanatçının Umre'ye gitmesinin çok tepki çektiği dönemden bahsediyorum. Evet, o dönemde umreye gitmem çok konuşuldu. Ben umrede kendimi manevi açıdan güçlendiriyordum ama gereksiz tepki gösterenler oldu.

Dergahlara gitmeniz de çok konuşuldu.
Evet, o da gereksizdi. Halbuki benim dergahla ilişkim biraz da müzik üzerine başlamıştır. Ben dergahtan çok ilham almışımdır. Bir dönem müziğim dergahtan beslendi.

ÇOK YIPRANDIK

'O Ses Türkiye'ye devam edecek misiniz?
Biz yokuz bu sene. Psikolojik olarak yıpratıcıydı; o çocukların üzülmeleri, onları elemek yıpratıyor insanı. Sonra haftada üç gün çalışıyorsun. Şarkı bul sürekli, çocuklara o şarkıları çalıştır vs. kolay iş değil.

MFÖ kurulalı kaç yıl oldu?
Yani The Rolling Stones'tan fazlayız. 43 yıl oldu galiba. Çok uğraştılar ama ayıramadılar bizi bir türlü. Yıllarca 'ayrıldılar, ayrılıyorlar' diye yazdılar.

MFÖ'nün uzun soluklu grup olmasının sırrı nedir?
Ee bu gruptan geçiniyoruz, başka işimiz yok. Arada reklam, film, dizi oluyor ama ailemizi geçindirdiğimiz asıl işimiz müzik. Biz çok konser veriyoruz. Mayıs'ta 10 küsur konsere çıkmışız. Yaşlarımızı da düşünecek olursan az buz değil. Sanıyorum ölene kadar beraberiz.

TWITTER BÜYÜK BELAYMIŞ


Bu arada Twitter'ı da bıraktınız..
Aman büyük belaymış. Onu ben sanki aramızda konuşuyoruz zannettim, bir şeyler yazdım, insanlar da çullandı üzerime. Kuru kabalık bir yer orası. Bazen Facebook'a bakarım arkadaşlar ne yapmış diye. Instagram'cıyım ben.

Hiç müzik yaptığınız için pişmanlık duydunuz mu?
Olur mu yahu, Allah'ıma şükrediyorum iyi ki müzisyenim diye. Yoksa insan delirir bu dünyada. Zaten biraz delirdik, zincirlik olmamıza müzik mani oluyor. Müzik ruhun gıdası. Bunu bilim adamları bile tarif edemiyor. Bir 'Merhaba' demek var, bir de 'Mer ha baaa' demek...Müzikle daha etkili oluyor insanın üzerinde. Sanıyorum müzik çok tamamlayıcı bir sanat. Hani bulmaca çözenler daha geç Alzheimer oluyor ya, müzikte de beynin her tarafını kontrol eden bir sihir var.

İKİ SÜRPRİZ PROJE VAR

Spor ve diyet yapıyor musunuz?
Hiçbir şey yapmıyorum, faydalı şeyleri de hiç sevmem. Yani bitki çayı getirirler 'Hayır' derim, kahve içerim.

Bu yaşta iki saat konser vermek kolay iş değil.
Bak işte onu çıkarıyoruz. Açıkhava'da konser verirsek, orada bir sürprizimiz olacak. Solo albümün dışında, iki tane sürpriz projem daha var.

Giyim tarzınızda eşinizin etkisi var mı?
Kıyafetlerimi hep Biricik ayarlar. Bugün ben giyindim mesela, belli olmuyor mu?

Bir de kitap yazdınız...
Evet, 'Mazhar Olmak' diye bir kitap yazdım, çok yoruldum. Çünkü burada senle otururken, ne yazacağımı düşünüyordum mesela. Bizim bildiğimiz en iyi iş müzik. 1.5 saat milleti alıp hop uçurabiliyoruz.

Yemeğe düşkün müsünüz?
Evde ne çıkarsa onu yerim. Dışarıda en iyi yerde bile mideme dokunan bir şey beni bulur. Evde Biricik'in kurduğu laboratuvar sayesinde güzel yemekler yiyoruz.

CEM ARTIK ELEŞTİRİLERDEN ETKİLENMİYOR

Cem Yılmaz'ın yeni filmi için de şarkı bestelediniz mi?
Yok, yapmadık, filmini merakla bekliyorum. Benim hoşuma gidiyor Cem Yılmaz'ın çalışkanlığı. Yönetmen dediğin her sene filmini yapmalı. İyi-kötü eleştiri alır ama devamlılık önemli bu işte. Cem ilk zamanlar eleştirilerden etkileniyordu, artık o da geçti.

Cem Yılmaz'ın sanat yönü ağır basan filmlerinde hep siz varsınız.
Evet, 'Her Şey Çok Güzel Olacak' ve 'Hokkabaz'da birlikte oynadık.

Bir tane daha film çekseniz keşke...
Bakalım, Cem'e bağlı o. Oynadığımız filmlerde bir sinerji oluşmuş ki, hâlâ izleniyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA