Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Okul servisleri tek tip olsun

Okul servislerinin hepsi aynı model olsun ve sadece okul taşımacılığında kullanılsın. Bu yazdıklarım gerçek olsa herhalde servis şirketi sahipleri ve minibüs üreticileri kalp krizi geçirirdi. Çünkü okul servislerinde birçok farklı model araç, okul taşımacılığı dışında birçok farklı alanda kullanılıyor. Arkasında 'Okul servisi' yazan bir minibüsten; Arap turistler, işçiler, bankacılar vs. inebiliyor. Hepsi değil ama bunu yapan birçok servis şirketi var.
Çocuğunu her sabah okul servisine bindiren veliler bilir; araç durunca kusura bakmayın ama 'öküz' diyeceğim bazı araç sahipleri arkadan kornaya basıyor. 'Bir insan nasıl bu kadar duyarsız olabilir' diye düşünüyorum, aklıma sadece algıda seçicilik geliyor. Bu öküzlüğünde bir bahanesi olmalı elbette. Çok iyimser bir yaklaşım olacak ama minik yavrularımızı taşıyan araçlar, trafikte okul servisi olarak algılanmıyor. Çünkü her modelden minibüs, okul servisi olarak kullanılıyor. Arkasına 'Okul servisi' levhasını taktın mı iş bitiyor sanki!

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ
Okul servis aracı dendiğinde aklınıza ilk Amerikan filmlerindeki geniş servis araçları gelmiyor mu?
Bu tarz araçları görünce 'Duvara da toslasam sağ çıkarım' diye düşünmüyor musunuz?
Hadi böyle geniş araçlar bizim dar yollar için uygun değil diyelim; bari hiç olmazsa bir güvenli araç modeli seçilsin ve bütün servis şirketleri aynı aracı kullansın. Hepsinin rengi, uyarı levhaları vs. aynı olsun.
Gelişmiş ülkelerde okul servis araçlarının dokunulmazlığı, yolda geçiş üstünlüğü vardır.
Ama bizde bunların hayalini kurmak bile zor.
Sabıkalısından öfke sorunu olanına ehliyeti olan herkesin okul servis şoförü olmasına kadar vs. okul servislerine dair o kadar çok sorun var ki. Hiç olmazsa okul servis araçlarını aynı model, aynı renk yaparak işe başlayalım.
Bunu yapmak çok mu zor? Geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın güvenliğinden daha önemli ne var bu hayatta!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA