Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni Hz. Muhammed filmi

Oscar ödüllü İranlı yönetmen Majid Majidi'nin çektiği dev bütçeli Hz. Muhammed filmi; 'Mohammad:
Messenger of God' tartışma yaratmış.
Kolay değil Hz. Muhammed filmi çekmek. Çekerken ne kadar dikkat etseniz de mutlaka tartışma yaratırsınız.
Majid, filmde Hz. Muhammed'i çocukluğundan itibaren yalnızca arkası dönük ve gölgesiyle göstermesine rağmen Mısır'da bulunan en prestijli Sünni İslam enstitülerinden El Ezher, filmin yasaklanmasını istemiş. Filmde, Hz. Muhammed'in kişiliğini yanlış yansıtan sahnelerin olduğu söyleniyor. Öte yandan filmin çekimleri için 40 milyon dolar harcanmış, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney filme destek vermiş, seti bile ziyaret etmiş.

İSLAMOFOBİ KARŞITI
Majid, "Batı zihniyetindeki İslam, içinde yalnızca şiddet ve terörü barındırıyor, bu algıyı değiştirmek amacıyla bu filmi çekmeye karar verdim" diyor.
Yani son dönemde Suriye'de yaşanan katliamların yarattığı kötü algıya ve İslamofobi'ye karşı bu filmi çektiğini söylüyor.
Unutmayın; bizde her Ramazan gösterilen Suriyeli yönetmen Mustafa Al-Akbad'ın 'Çağrı' filmi de başta Müslüman dünyasının bazı kesimleri tarafından büyük tepki çekmişti. Halbuki o film Hz. Muhammed'i, İslamiyet'i en iyi anlatan yapımlardan biriydi, milyonlarca insanın hafızasına kazınmıştı.
Bence şu günlerde yükselen İslamofobi'ye karşı, gerçek İslam'ı anlatan filmlere ihtiyaç var. Umarım 'Mohammad:
Messenger of God', İslamofobi'ye karşı çekilmiş bir filmdir ve Türkiye'de de gösterime girer.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA