Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Son yapılan araştırmaya göre...

Hemen hemen her gün medyada 'Yapılan araştırmaya göre bilmem ne, bilmem neye iyi geliyor' ve 'Yapılan son araştırma (x) hastalığının nedenini buldu' tarzı haberler okuyor ve izliyoruz.
Sonunda bu araştırmaların sonuçlarının abartıldığı yine bilimsel bir araştırmayla kanıtlandı.
ABD'de çeşitli üniversitelerden 270 bilim insanı bir araya gelip son üç yıl içerisinde saygın psikoloji dergilerinde yayınlanan 100 araştırmayı, söz konusu araştırmalarda kullanılan aynı tekniklerle tekrar araştırmışlar. Ve araştırmaların sadece yüzde 40'ında orijinal araştırmayla aynı sonuca ulaşmışlar. Çoğu araştırmanın sonucu insanları etkilemek için abartılı şekilde sunuluyormuş.

İDEALİST BİLİM İNSANLARI
Özetle bilimin de suyu çıktı. Dergilerde yayınlanan bilimsel makalelerin de çoğu çalıntı zaten. Sadece bizde değil, dünyada birçok üniversite büyük markaların reklamlarında PR olarak kullanılan araştırmalar yapıyorlar.
Diş macunları, şampuanlar ve gıda maddelleri için binlerce araştırma yapılıyor ama hâlã kansere kesin çözüm bulunamıyor! Nerde o eski idealist bilim insanları Marie Curie'ler, Newton'lar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA