Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin'in 'Hileli Gıdalar' araştırmasıyla ilgili yaptığı açıklama korku filmi gibiydi. En sık rastlanan hileli gıda üretme yöntemlerinden bazıları şöyle:
Yüzde 100 dana eti diye satılan sucuklara at, eşek ve kanatlı eti, soyulmuş sosise kanatlı eti, yabancı doku katılıyor.
Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini ve tekstil boyası katılıyor.
'Haşerelere karşı önlem' için kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanıyor.
Tavuk dönerin içine inek memesi, bağırsak, tavuk derisi ve paça katılıyor. Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor.
Bunun adı gıda terörüdür. Halkın sağlığıyla oynayarak büyük paralar kazanıyorlar.
Yetkin, hileli gıdaların sektöre maliyetini 25-30 milyar lira olarak tahmin ettiklerini söylüyor.
Üstelik bu araştırma; kayıtlı işletmelerde yapılmış.
Gıda sektöründe toplam 400 bin civarında işletme varmış, kayıtlı işletme sayısının ise bunun yaklaşık 10'da 1'i düzeyindeymiş.
Gıda sektöründe sıkı denetim için daha fazla gıda mühendisi işe alınmalı.
Devletin bütçesi kısıtlı; daha sıkı bir denetim için özel sektörden maddi destek alınıp denetimler için kaynak oluşturulmalı. Halk kemik külünden lahmacun yemeye mahkum edilmemeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER