Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İnek memesinden tavuk döner!

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin'in 'Hileli Gıdalar' araştırmasıyla ilgili yaptığı açıklama korku filmi gibiydi. En sık rastlanan hileli gıda üretme yöntemlerinden bazıları şöyle:
Yüzde 100 dana eti diye satılan sucuklara at, eşek ve kanatlı eti, soyulmuş sosise kanatlı eti, yabancı doku katılıyor.
Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini ve tekstil boyası katılıyor.
'Haşerelere karşı önlem' için kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanıyor.
Tavuk dönerin içine inek memesi, bağırsak, tavuk derisi ve paça katılıyor. Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor.
Bunun adı gıda terörüdür. Halkın sağlığıyla oynayarak büyük paralar kazanıyorlar.
Yetkin, hileli gıdaların sektöre maliyetini 25-30 milyar lira olarak tahmin ettiklerini söylüyor.
Üstelik bu araştırma; kayıtlı işletmelerde yapılmış.
Gıda sektöründe toplam 400 bin civarında işletme varmış, kayıtlı işletme sayısının ise bunun yaklaşık 10'da 1'i düzeyindeymiş.
Gıda sektöründe sıkı denetim için daha fazla gıda mühendisi işe alınmalı.
Devletin bütçesi kısıtlı; daha sıkı bir denetim için özel sektörden maddi destek alınıp denetimler için kaynak oluşturulmalı. Halk kemik külünden lahmacun yemeye mahkum edilmemeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA