Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nobel ödülü bile bizi böldü!

Hadi itiraf edelim; çoğumuz Aziz Sancar'ı Nobel ödülü kazanana kadar tanımıyordu.
Hemen Google'da arama yapıldı; aa o da ne? Aziz Sancar, HDP milletvekili Prof. Mithat Sancar'ın akrabası çıktı. HDP'liler cephesinde büyük bir mutluluk yaşandı, sosyal medyaya 'Sancar Türk değil, Kürt' diye yazanlar oldu. Milliyetçiler için Sancar'ın bir HDP'li vekilin akrabası olması bile yok sayılmasına yetti.
Sonra BBC'den bir muhabirin Sancar'a telefon açıp "Arap mısınız, kısmen Türk mü?" diye sorduğunu öğrendik. Sancar, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bana 'Arap mısınız, kısmen mi Türk'sünüz?' diye sorarak saygısızlık yaptılar. BBC'ye söyledim; 'Arapça konuşmuyorum, Kürtçe konuşmuyorum, ben Türküm' dedim. Ben Türküm, o kadar."
Sancar'ın sosyal medyada HDP'ye yakın gibi lanse edilmesi ailesini de rahatsız etti. Aileden açıklama geldi. Aslen Mardinli olduklarını belirten Gani Sancar, HDP ile uzaktan yakından alakalarının bulunmadığına dikkat çekerek "Bu bayrağın altında doğduk büyüdük. Mardinliyiz.
Siyasetle lanse edilmek istemiyoruz. Siyasi görüşümüz HDP değil" diye konuştu.
Sancar'ı sosyal medyada HDP'li diye lanse etmeye çalışanlar, ünlü profesörden bekledikleri açıklamalar gelmeyince, içten içe bir hayal kırıklığı yaşadılar ve bunu da yazdıkları tweet'lere yansıttılar. Sosyal medyada, 'Sancar Türk mü, Arap mı, Kürt mü?' diye tartışmalar hâlâ devam ederken, Sancar'ın Türk bayrağı ve Atatürk resimli fotoğrafları düşmeye başladı.
Sözcü gazetesinin sitesi hemen haberi patlattı:
Gani Sancar, "Aziz Amcam katıksız bir Türk milliyetçisi. Kendisi ABD'deki Türk Evleri'nin de kurucularından.
Milli duyguları had safhada olan birisi" dedi.
Bu sefer de başta HDP'li diye burun kıvıran ulusalcılar, milliyetçiler yazdıkları tweet'lerle Sancar'ı bir Türk kahraman ilan ettiler.
Adeta maç sonu kutlama turuna çıkmış gibiydiler.
Özetle Aziz Sancar'ın Nobel'i kazanmasının tadını bile çıkaramadık.
Kendi iç siyasi tartışmalarımıza, kutuplaşmalarımıza Nobel Ödülü'nü, Sancar'ı meze yaptık!
Oysa sayın Sancar gayet net bir şekilde Türk olduğunu, anavatanına minnettar olduğunu söylüyor. Ama bu bazılarını rahatsız ediyor, yazık!
Bir de Rüstem Batum gibi, bir Türk'ün Nobel alacağına inanamayan ya da kabullenemeyenler var.
Batum, 'Prof. Aziz Sancar Türkiye'de imkan verilmediği için ABD'ye gidip oranın imkanlarıyla Nobel almış. Bunda övünülecek ne var?' diye tweet attı.
Sancar'ın önceki gün yaptığı şu açıklama da Rüstem Batum'a kapak olsun: "Bana çok güzel öğretim veren kendi memleketimdir. Bana olağanüstü tıp eğitimi verdi ve buradaki başarımın kaynağı oldu.
Anavatanıma minnettarım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA