Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pırpır uçakla paparazzilik

ABD'nin California eyaletinde Hollywood yıldızlarının evleri üstünde dolaşan insansız hava araçlarına (İHA), uçuş yasağı getirildi. Bundan böyle paparazzilere ait İHA'lar, ünlü yıldızları görüntüleyemeyecek.
Bu haberi okuyunca acaba Türkiye'de İHA ile ünlü görüntüleyen oldu mu diye bizim ekin 'magazin Google'ı', yazı işleri müdürü Yusuf İzel'e sordum. O da "Biz de havadan pırpır uçakla görüntü almış magazincileriz, bizi hafife alma" dedi.
Yusuf haklıydı, vakti zamanında Can Tanrıyar'ın 'Uçan Kuş' ekibi Hülya Avşar ile Ali Güven'i havadan görüntülemişler; hem de tarlalarda ilaçlama yapan bir pırpır uçakla. O haberi yapan, şimdilerde İstanbul Media Group Yönetim Kurulu Başkanı olan Suna Üçkarışoğlu'nu aradım.
O da uzun uzun anlattı o haberi.
Suna, 2006 yılında Hülya Avşar ile ünlü işadamı Ali Güven'in Antalya'da Kempinsky The Dome'da yan yana kiraladıkları iki villada baş başa tatil yaptığı haberini almış. Otele gazeteci olarak girememiş, tatil köyüne gizlice girme çabaları da başarısız olmuş. Villaların bulunduğu bölgede güvenlik önlemi varmış, korumalar falan.
Bunun üzerine Suna'nın havadan görüntü almak aklına gelmiş. Antalya'da tarlaları ilaçlayan bir pırpır uçağını kiralamışlar.
Kameramanı, düşmesin diye kanatın uçakla birleştiği demire bağlamışlar. Uçak havalanmış, birkaç tur atmış ve sonunda Hülya Avşar ve Ali Güven'i havadan görüntülemeyi başarmış kameraman. Hatta Avşar, görüntülendiğinin farkında olmadan yakından uçan uçağı gören kızı Zehra'nın el bile salladığını yıllar sonra Suna'ya anlatmış.
California eyaletinin ünlülerin havadan görüntülenmemesi için çıkardığı yasağa ilaçlama uçakları da dahil mi çok merak ediyorum. Gazetecilikte çare tükenmez; yeter ki gazeteci o haberi yapmayı kafasına koysun.
Suna pırpır uçak macerasını anlatırken, magazin gazeteciliğindeki eski büyük rekabetler aklıma geldi. Şimdi o rekabetten eser yok. Aslında bu insansız hava aracı Dron'lar ucuz, bakalım bizim magazinciler de Dron'la görüntü almayı akıl edecekler mi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA