Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Korna terörü

Evim Beşiktaş'ta işlek bir caddede... Sabahları çocukları ben bindiriyorum servise. Trafiği tıkamamak için çocukları servise ne kadar hızlı bindirmeye çalışsam da hemen arkadaki araçlar kornaya basmaya başlıyor. İnsanların 20 saniye beklemeye bile tahammülleri yok. Aracın arkasında kocaman okul aracı yazıyor ama kimsenin umurunda değil.

HUZURUMU ÇALMA
Gereksiz yere kornaya basanlar farkında mı; korna sesinin gürültü seviyesi 120 desibeldir. Günde 7.5 dakika boyunca bu seviyedeki gürültüye maruz kalmak, işitme kaybına yol açabilir. Korna sesi en sakin insanı bile strese sokabilir.
Stres öfkeyi tetikler, insanları mutsuz eder. #KornaÇalmaHuzurumuÇalma diye bir sosyal sorumluluk hareketi başlatılmıştı, kamu spotları yayınlanmıştı ama daha fazlasına ihtiyaç var. Gereksiz yere kornaya basmak, bizim ülkenin temel sorunlarından biri. Yurtdışında kornaya çok nadir basılır, gereksiz yere basanlara da anında ceza yazılır. Bizde ise korna bir iletişim aracı olmuş, küfür bile korna basarak ediliyor.
Sabahları kornaya basmak, başta bebekler olmak üzere insanları uykusundan uyandırır. Korna sesi acemi şoförleri strese sokar, yayaları zor durumda bırakır.
Birçok trafik kavgası korna yüzünden çıkar. Gereksiz yere kornaya basmak; cahilliğin göstergesidir, öküzlüktür!
Korna terörüne karşı daha fazla farkındalık projelerine ihtiyaç var. Daha kestirme bir çözüm ise; trafik polisleri gereksiz yere korna çalanlara ceza kesmesidir. O kadar büyük bir korna terörü var ki; gerekli cezalar kesilse, tüm trafik polislerinin maaşları bu cezadan ödenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA