Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sağlıksız yaşam fenomeni

Instagram'da Deliciously Stella adlı bir hesap var; İskoçyalı Bella Younger adında bir kadına ait. 27 yaşındaki Bella, Instagram'da tüm sağlıklı yaşam klişelerini altüst eden fotoğraflar, mesajlar paylaşıyor. Kepekli, brokolili sıkıcı yiyeceklerin yerine 'sağlıksız' ama lezzetli yemeklerin, atıştırmalıkların fotoğraflarını paylaşan Bella; küvette pizza yemek, kendini şeker, çikolata gibi abur cubura boğmak gibi bazı yaramazlıklar da yapıyor.
Fit ve güzel görünmek gibi bir derdi de yok Bella'nın; neysem oyum ve bu halimle çok mutluyum diyor. Bu doğal hali de Bella'ya büyük bir takipçi kitlesi kazandırmış.
Sağlıklı yaşamak, pilates yapmak, spor, diyet, zayıf ve fit kalmak vs.; medya, sosyal medya ve reklam endüstrisi sürekli bu olguları pompalıyor insanlara. Bunlar olmazsa insanlar mutsuz olacakmış gibi bir algı yaratılıyor.
Elbette sağlıklı yaşamak güzel ama herkes Angelina Jolie- Brad Pitt çifti gibi olamaz ve olmak zorunda da değil. Ancak medya ve şov dünyası tarafından, mutlu ve sağlıklı insan prototipi o kadar üst seviyede tutuluyor ki, insanlar ister istemez kendilerini mutsuz hissediyor.
Oysa çoğumuzun içinde bir Bella Younger var. Nasıl mutluysak öyle yaşamalıyız, sistemin bize dayattığı fotoşop harikası vücutlara takılmaya gerek yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA