Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tüm Avrupa'nın vicdanı bir İstanbul etmiyor

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio; Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Chris Christie'ye, cansız bedeni Bodrum sahillerine vuran Aylan Kurdi'nin fotoğrafıyla yanıt verdi: "Çocukların başına bunun gelmesini mi istiyorsunuz?"
Helal olsun New York Belediye Başkanı'na!
Ama Batı medeniyetinde onun gibi vicdan sahibi siyasetçi sayısı az. Bizim çakma aydınların, insan haklarına, demokrasisine destanlar yazdıkları Batı medeniyeti, en küçük göçmen akınında bile çark etti. Sınırsız Avrupa hayali, 500-600 bin mülteci yüzünden tartışılmaya başlandı!
Birçok ülke, sınırlarına dikenli tel çekti.
Paris'teki vahşi hain terör saldırısından sonra Avrupa, daha da içine kapanacak gibi görünüyor!

8.5 MİLYAR DOLAR HARCANDI
Avrupa Birliği'nin, insan hakları karnesine her fırsatta zayıf not verdiği Türkiye ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre; yaklaşık beş yıldır Suriye ve Irak'tan 2.5 milyon göçmene kapılarını açtı. Sadece kamplardaki Suriyeliler'e 8.5 milyar dolar harcandı.
Evet, ülke olarak bu kadar çok göçmene evsahipliği yapmak sorunları da beraberinde getiriyor. Ama Türk halkı ekonomik sıkıntılara, artan terör olaylarına rağmen misafirperverliğini, insanlığını göstermeye devam ediyor.
Çünkü bu yardımseverliğin kökleri çok çok eskiye; 1492'de İspanya'dan kaçan Yahudiler'i bağrımıza basmamıza kadar uzanıyor.

GURUR DUY TÜRKİYE
En çok silahı Batı medeniyeti satar, o silahların kullanılması için her fırsatta Ortadoğu'yu karıştırır, iç savaş çıkartır, olmadı kendisi bir bahane uydurup savaş açar. Ve filmin sonunda her zaman enerji kaynaklarının dağıtımında söz sahibi olur.
Silah manyağı Amerikan vatandaşları da Irak'a, Suriye'ye insan vurmak için turistik geziye gider. Mülteci çocuklar, Ege'nin soğuk sularında, dikenli tellerde hayatını kaybeder. Sınırı geçmeyi başaranlar ise ilk tekmeyi Avrupalı gazeteciden yer. Uluslararası Kurtarma Komitesi yeni açıkladı; sadece İstanbul'da Avrupa'nın tamamından fazla mülteci var.
Tüm Avrupa'nın insanlığı, vicdanı bir İstanbul bile etmiyor ama hep bizim insan hakları karnemiz zayıf! Merak etmeyin; kim daha çok ırkçı, kimin insan hakları karnesi daha zayıf, hepsini tarih yazacak. Tıpkı ataların gibi, yaptığın insanlıkla gurur duy Türkiye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA