Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

RTÜK, rekorlar kitabına girer

RTÜK ve YSK, a Haber'e 21 ceza daha kesti. a Haber'e bu sefer verilen ekran karartma cezalarının sayısı 17, uyarı cezalarının sayısı ise dört.
Böylece a Haber'e 1 Kasım seçimlerinden bu yana verilen ekran karartma cezalarının sayısı 81'e ulaştı. Asıl dünya televizyon tarihine geçecek olan olay ise a Haber'in toplamda tam 196 kez ceza alması.
Dünya televizyon tarihinde bu kadar kısa zaman diliminde 196 ceza alan başka bir kanal var mı acaba?
Bu kadar çok cezayı nasıl kesiyorlar, nasıl bir mekanizma var; anlamakta güçlü çekiyor insan. Bu cezaların tek tek verilmesi için de, ne kadar saçma sapan gerekçeler olsa da belli verilere ihtiyaç var.
Herhalde RTÜK ve YSK'da, a Haber'i takip eden bir ekip kuruldu. Galiba bu ekip 24 saat sadece a Haber'i izleyip ve saçma, garip gerekçelerle cezalar üretiyor. Baksanıza; YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı programın bile seçim kanunlarına aykırı olduğuna karar verip ceza yağdırdı.
Daha önce kesilen cezaların gerekçesi de garipti! Örneğin; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 7 Haziran seçimleri öncesi aralarında a Haber'in de bulunduğu bazı televizyon ve gazeteler için "8-9 Haziran'da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır" diye bir açıklama yapmıştı.
Ve a Haber'in bu sansürcü zihniyeti eleştirmesi cezaya gerekçe gösterilmiş.
196 ceza ne demek? Eğer bir başvuru yapılsa, a Haber'e ceza kesmeyi otomatiğe bağlayan RTÜK, Guinness Rekorlar Kitabı'na girer. Daha önce yazdım; YSK ve RTÜK tek kanallı dönemden kalma seçim yasaklarıyla a Haber'i cezalandırıyor.
YSK ve RTÜK'ün 80'li yılların kafasıyla ceza kesmesinin önüne geçmek için yeni yasa ve uygulamalar hayata geçirilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA