Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir başarı öyküsü: Menderes Türel

G20 zirvesi, piyano festivali derken; 52.
Uluslararası Antalya Film Festivali de geride kaldı. Antalya kenti, yönetimi ve halkıyla büyük bir gövde gösterisi yapmış oldu aslında.
Vallahi ben İzmir'in belediye başkanı olsam Antalya'yı fena halde kıskanırdım doğrusu. Ülkemizde bölgelerin, kentlerin kendi aralarında yarışacakları bir yönetim modeli yok. Eyalet ya da kanton sistemleriyle yönetilen ülkelerde bölgeler, kentler arası rekabet fazla; bu da üretimi artırıyor, o ülkelere müthiş bir iç dinamizm kazandırıyor.
Türkiye'de böyle bir yarış yok ama Antalya, tarım ve turizm başta olmak üzere ülkemize yaptığı büyük katkının ve belediyecilik alanında yapılan yatırımların yanı sıra G20 başta olmak üzere büyük uluslararası organizasyonlara da üst üste imza atmasıyla adeta kendisiyle yarışıyor hale geldi.
G20'nin yanında piyano ve film festivalleri çerez gibi kalıyor ama bir kent için üst üste bu kadar büyük organizasyonlara imza atmak zor bir işti. Bu başarının mimarı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Antalya'da sohbet etme fırsatımız oldu. Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Metin Yüksel, Haber Koordinatörü Şaban Arslan ve ben, festivalin kapanış töreni için Antalya'ya geldiğimizde Menderes Bey ile bir öğlen yemeğinde buluştuk. Sabah Antalya bürodan meslektaşlarımızın da katıldığı yemekte; Menderes Bey ile G20, piyano ve film festivalini, kentin sorunlarını, yapılan yatırımları vs. uzun uzun konuşuruz sanmıştım ama sohbette en az bu konular konuşuldu.

SADECE SİNEMA KONUŞULDU
Tanıyanlar bilir; Metin Abi'nin (Yüksel) sohbeti güzeldir, fıkraları, anlattığı anektodlarla en sıkıcı toplantıyı bile şen şakrak hale getirir. Ben Menderes Bey ile yeni tanışma fırsatım buldum; meğer kendisi de tam sohbet adamıymış. Sohbet o kadar keyifli ve şen şakrak geçti ki, masada üç saat oturduğumuzu sonradan fark ettim. Menderes Bey'in sosyal medyada aktif olduğunu biliyordum.
Sohbet sırasında tabletinden sık sık videolar, tweet'ler gösterdi bizlere. Menderes Bey'de sanat, sinema, siyaset vs. her konuya derinlik kazandıracak bir sosyal medya içeriği var maşallah.
Menderes Bey, Antalya Film Festivali için büyük bütçe ayırmış, belediyeyi adeta festival için seferber etmiş. Daha önceki söyleşilerinde sadece sinemanın ve sanatın konuşulduğu bir festival arzu ettiğini söylemişti.
Sanırım bu da gerçekleşti, bu yazıyı yazdığım ana kadar (6 Aralık, saat: 13.15) henüz bir skandal, kavga vs. gibi bir olay yaşanmadı.
Sadece sinema konuşuluyor. Umarım finalde de bir sorun çıkmaz. Elbette sanatçılarımızın dileklerini, mesajlarını özgürce söyleme hakları var; isteyen protestosunu da yapar. Yeter ki, yapılanlar sinemanın, sanatın önüne geçmesin.
Aslında uzunca bir aradan sonra ilk defa kavga gürültünün olmadığı, sadece sinema ve sanatın ön planda olduğu bir festival yaşıyoruz. Ve bence bunun tadını çıkarmalıyız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA