Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Adalet Bakanlığı eleştiriyi değil övgüyü hak ediyor

ATV'de yayınlanan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', Türk televizyon tarihinde bir ilki gerçekleştirerek dizinin dün yayınlanan bölümündeki cezaevi sahnelerini Deniz Seki'nin koğuşunda çekti. Ve bu da Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'na dert oldu!
Dün Cengiz de, ben de acaba bir yapımcı; 'Siyasi suçlularla cezaevinde film, dizi bölümü ya da belgesel çekmek isterse Adalet Bakanlığı ne yapar, izin verir mi?' sorularını tartışmaya açtık. Ancak Cengiz'in olaya bakış açısı garipti; eleştiriyi hak ediyordu. Dün bizim gazetenin internet sitesinin genel yayın yönetmeni İsa Tatlıcan'a bugünü beklemeden hemen sıcağı sıcağına bir yazı yollamıştım, o da sağ olsun ana sayfadan yazıya yer verdi. O yazıda Cengiz'e itiraz ettiğim noktalar şunlar:
Öncelikle Semercioğlu'nun yazısında; 'Sizin kanal yapar da bizim kanal niye yapamaz, siz bu haberi patlatırsınız da biz nasıl geride kalırız?' gibilerinden bir kıskançlık sezdim. Cengiz kendisinden örnek verip 'Deniz Seki ile röportaj yapmak için kağıt-kalemi bile zor soktum, siz nasıl koskoca bir set ekibini içeriye sokabildiniz?' diyor.

Yahu ne güzel işte; sen akıl etmişsin, uğraşmışsın, röportajını yapmışsın ama senin yaptığından daha büyük bir proje ortaya çıkaranlar için neden Adalet Bakanlığı'ndan hesap soruyorsun?

EDHO 15.BÖLÜM FRAGMANI - İZLE!


50 KİŞİNİN GBT'Sİ ALINDI
Doğan ya da başka bir medya grubu, bir yapımcı ya da TV kanalı; Deniz Seki'yi dizide oynatmayı akıl edememişse ya da bunun için uğraşmamışsa, Adalet Bakanlığı'nın bunda suçu ne? Hem biliyor musun, dizinin yapımcısı Raci Şaşmaz'ın bu izni nasıl aldığını? Seki'yi cezaevinde dizide oynatmak için aylar öncesinden çalışmalara başlanmış. Senaryolar, Adalet Bakanlığı'na yollanmış, onay alınmış. 45-50 kişilik dizi ekibinin GBT'leri çıkarılmış, göz taramaları yapılmış. Dizide Seki'yi oynatarak verilmek istenen mesajlar, Adalet Bakanlığı'na anlatılmış.
Özetle; TV tarihindeki bu ilkin gerçekleştirilmesi için büyük bir güven duygusu oluşturulmuş. Şimdi başkası böylesine bir emek harcamadıysa, güven duygusu oluşturmadıysa; bunda Adalet Bakanlığı'nın suçu ne?
Semercioğlu bir de Zeki Müren'e saygı albümünü örnek göstermiş, Seki'ye bir şarkı bile okutamadıklarından bahsetmiş... Yahu o albümü kimin yaptığını, hangi ticari cinlikler peşinde koştuğunu bilen biliyor! O albümü yapanlar acaba ne kadar uğraştılar izin alabilmek için? Demek ki, bir güven duygusu oluşturamadılar. Kaldı ki, bir kere izin çıktı diye her önüne gelen Seki ile cezaevinde albüm, klip, film, dizi vs. yapacak değil. Bu izinler bir, bilemedin iki kere ve özel bir proje için verilir.
Semercioğlu bir de 'Madem cezaevlerine set kurulabilme dönemi resmen başladı, hadi benim de Silivri'ye set kurup Can Dündar ve Erdem Gül'le belgesel, dizi çekmeme izin verin. Hadi bakalım verin bu izni de görelim' tarzı eleştiri mi, yoksa kinaye mi yaptığı belli olmayan cümleler kurmuş. Yap, çalış, proje çıkar ortaya, git Adalet Bakanlığı'na; sana ya da bir başkasına engel olan yok ki Cengiz! Adalet Bakanlığı 'Ben sadece Raci Şaşmaz'a dizi çektiririm' demiyor ki.
Cengiz'in yaptığı gibi 'Adalet Bakanlığı, kendi adamlarına dizi çektirir' anlamına gelen bir yazı yazmak çok vasat bir yaklaşım! Bence Adalet Bakanlığı daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi için çok önemli bir kapı açtı. Adalet Bakanlığı'nın bu kararının desteklenmesi, alkışlanması gerekirken bu tarz yazıların çıkması üzücü!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA