Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan, yakından nasıl bir lider?

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde en çok dikkatimi çeken ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ödül alanlara ödüllerin veriliş gerekçelerini tek tek açıklamasıydı.
Bence bu tavır ödül alanlar için daha değerliydi, daha da gururlandılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinlerken gözleri dolanlar bile oldu.
Erdoğan'ın ödül alanların ailelerini de fotoğraf çekimine davet etmesi çok şık, incelikli bir tavırdı. Eminim ünlü edebiyatçı Rasim Özderen ve had sanatçısı Hüseyin Kutlu'nun eşi ve çocukları, Orhan Gencebay'ın hayat arkadaşı Sevim Emre, tarihçi Mehmet Genç'in öğrencileri, rahmetli Cemil Meriç'in çocukları, torunları törende sahneye çıkarak çok mutlu ve gururlandılar. Erdoğan'ın bu incelikli tavrı aslında her başarının arkasında bir eş, bir çocuk, bir aile olduğunun mesajıydı.

GENCEBAY HAYRANI
Türk halkının annesi gibi gördüğü rahmetli Adile Naşit, Kenan Evren'den ödül almıştı.
Türk halkının bir öğretmen bir baba olarak gördüğü Münir Özkul da bu onuru geç de olsa Erdoğan sayesinde yaşamış oldu. Özkul'un ödülünü alan torunu Süreyya, törenin neşe kaynağıydı. Özkul'un kızı Güner Özkul, kısa ama anlamlı bir konuşma yaptı. Özkul'a verilen ödülün toplumun her kesimini kapsayan bir ödül olduğunun altını çizdi.
Ümit Meriç'in Erdoğan'a teşekkür ederken "Çağımızın Selahaddin Eyyübisi'ne en kalbi muhabbetlerimi takdim ediyorum" demesi, törenin en çok konuşulan benzetmesiydi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Orhan Gencebay'ın bir dönem yaşadığı haksızlıklara ve önyargılara bizzat şahit olduğu açıklaması dikkat çekiciydi. Konuşmasında verdiği örneklerden de Erdoğan'ın sıkı bir Gencebay hayranı olduğu anlaşılıyordu.
Orhan Gencebay yıllardır katıldığı her toplantıda, törende, TV programlarında müzikteki telif haklarından bahseder. Hatta Gencebay'ın bazen alakasız ortamlarda telif hakları ve dijital hırsızlıktan bahsetmesi, gazeteciler arasında espri konusudur.
Gencebay ödül alırken yine telif haklarından bahsetti, tören sonrası resepsiyonda Erdoğan'ın yanına giderek yine bu konuyu açtı.

SAĞLIKLI VE ÇOK FİT
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gencebay'ı dikkatle dinleyip Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sorunu çözmesi için talimat verdi. Hatta Gencebay'a "Siz katılacak isimleri belirleyin, Beştepe'de bir sofra kuralım bu konuda. Hiç vakit kaybetmeyelim" dedi.
Gencebay telif hakları davasında bu kez amacına ulaşacak gibi; bu müzik endüstrisi açısından da sevindirici bir haber.
Resepsiyonda dikkatimi çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuruyemişi çok sevmesiydi, hep fındık fıstık yedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıpkı ekranda göründüğü gibi halktan bir insan.
Siyasetçi, sanatçı, gazeteci, normal vatandaş; kendisiyle konuşmak isteyen herkesi dikkatle dinledi ve danışmanlarına hemen direktiflerde bulundu.
Hayranlarıyla bol bol selfie çektirdi vs. Erdoğan gayet fit ve sağlıklı bir dış görünüşe de sahip. Konuştuğu her insanın gözlerinin içine bakıyor, karizmasını hisettiriyor, tokalaşırken karşı tarafa güç ve güven duygusu veriyor. Tam bir halk adamı, tam bir lider.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA